E3 10: To nej z konference Nintenda - 3D a pro hráče

Představení 3DS, nové Zeldy, Metroidu i Epic Mickeyho a odhalení návratu legend. To vše a ještě víc nabídla hodina, jež měla trvat aspoň dva dny.
Kapitoly článku

Nintendo, jak je ostatně posledních pár let zvykem, předvedlo na E3 celkem slušné divadlo a zvládlo u toho představit i hromadu nových titulů – z nichž o některých jsme alespoň tušili, ale některé přišly jako blesk z čistého nebe. Špičkou ledovce se pak stalo detailní představení 3DS, které na závěr zavřelo ústa všem těm, kdo by chtěli pochybovat, jestli je Nintendo skutečně pořád nejlepší a revoluční. Dost už ale zkratkovitého shrnování, jež se hodí spíše pro online report, který jsme  vám samozřejmě poskytli zde, a dovolte mi, abych vám představil nové věci z dílny japonských mistrů.

Nintendo 3DS

Zlatý hřeb večera a dost možná celé E3 představuje Nintendo 3DS, které, jak ostatně bylo několikrát vyzdvihnuto, je prvním herním zařízením, jež dokáže zobrazit 3D obraz bez brýlí na očích diváka. Unikátní technologie slibuje neopakovatelné zážitky pro všechny, kdo se vám budou dívat v metru přes rameno (alespoň pokud budou ve správné vzdálenosti a úhlu), stejně jako se 3DS zdá být relativně slušnou alternativou návštěvy 3D kina – už v základu má totiž umět přehrát několik 3D animáků, mezi které patří třeba Jak si ochočit draka. Nintendo má zatím uzavřenou smlouvu pro animáky z dílen Dreamworks, Disney a Warner Brothers, takže by se na 3DS měly objevit všechny jejich budoucí i současné 3D tituly.

nintendo_01.jpg nintendo_02.jpg

Přestože my tady v ČR jsme si při sledování videokonference nemohli narozdíl od zahraničních kolegů v sále 3DS přímo osahat, dojmy z revolučního zobrazení jsou prozatím skvělé – vše údajně z obrazovky vylézá přesně tak, jak jsme již zvyklí z kina. A hlavně z nové hračky od Nintenda nebolí hlava. Co se týče dalších vylepšení a technologií, má Nintendo v rukávu ještě dva další trumfy – analogový ovladač a možnost udělat si za pomoci dvou kamer 3D fotku.

nintendo_03.jpg nintendo_04.jpg

Tím nejdůležitějším pro handhled ale zůstávají hry, na něž se ani při konferenci nezapomnělo – s trailerem přifrčel na obrazovky Kid Icarus Uprising, který nabídl zajímavou akční hratelnost, slíbil bitvy ve vzduchu i na zemi a hlavně nabídl grafiku, za níž by se nemuselo stydět ani Wii. Což, jak jistě uznáte, je na handheld malý zázrak a všichni přítomní v sále obdivně áchali a óchali.

VIDEO: 3100 'Kid Icarus Uprising - E3 trailer'

Ještě větší údiv pak nastal po oznámení dalších chystaných titulů: jména jako Metal Gear Solid, Resident Evil, Ridge Racer, Kingdom Hearts 3D, Proffesor Layton či Saints Row mluví sama za sebe. Ať už chci nebo ne, nemohu rovněž nechat bez zmínky další chystaný titul pro klasické DS – nové Golden Sun: Dark Dawn, legendu všech RPG, u níž jistě mnoho z vás strávilo spousty hodin. Jen je možná škoda, že trailer byl sice fajn, ale jinak nic moc neukázal – zatím evidentně táhhne jen název.

VIDEO: 3098 'Golden Sun - Dark 
Dawn - E3 trailer'

Epic Mickey

Dalším silným hráčem v poli se pak stává titul Epic Mickey pro Wii, který přišel na pódium představit samotný Warren Spector, tvůrce prvního Deus Ex. Epic Mickey bude v zásadě 3D plošinovkou se známými charaktery, ale nabídne i jeden vskutku revoluční prvek. Sympatický myšák totiž bude moci ve světě jak domalovávat žebříky, plošinky a podobné nesmysly k překonání překážek, tak dokonce i věci ničit – Spector potom slibuje možnost volby mezi cestou ničení a cestou tvoření, přičemž každá z nich má přinést jiné reakce okolí, jiný příběh a tak všelijak podobně.

nintendo_13.jpg nintendo_14.jpg

Při putování herním světem ale narazíte i na úrovně ve 2D, které jsou všechny inspirované staršími animáky s Mickeym v hlavní roli, což je samo o sobě zárukou dobré zábavy. Celkově pak musím přiznat, že na mě nová hra s myšákem působí trochu jako návrat Psychonauts s jiným hrdinou v hlavní roli a trochu jinými mechanismy – ale šílený a popravdě trochu revoluční styl je zpátky. Zbývá tak jen doufat, že narozdíl od Psychonauts nebude Epic Mickey trpět na úkor nepříliš spolehlivé kamery.

Metroid: The Other M

Trailer z Metrodiu byl krátký, tajemný a nabídl pohled do tváře krásné Samus Aran, spoustu výbuchů, akce, akrobacie a prakticky tak zaručil, že Metroid bude přesně takový, jak jej známe a máme rádi. Myslím, že zrovna tady není třeba dlouze řečnit a hru představovat – ukázán byl jen trailer a na ten se můžete podívat právě u nás, pokud jste tak již neučinili.

VIDEO: 3104 'Metroid Other M - E3 trailer'

nintendo_15.jpg nintendo_16.jpg

 

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,