Téma | E3

E3 2016: rozvrh konferencí a zajímavosti, co nesmíte minout

Největší herní výstava na světě je za rohem, takže si pojďme pěkně shrnout vše podstatné!

Příští týden se opět rozezní epická hudba a sály v konferenčním centru Los Angeles se zaplní nedočkavými fanoušky a novináři. Herní výstava E3 je za rohem a letos je rozhodně o co stát. Očekává se totiž spousta překvapení, odhalení nových herních pecek a připomenutí hitů, co vyjdou už koncem roku.

Abyste měli přehled o veškerém načasování a dění, nabízíme vám rozvrh všech podstatných konferencí výstavy s menším náhledem do obsahu. A navíc i pár žhavých zajímavostí, abyste věděli, na co zaostřit. 

Pro hlubší pohled na to, co se příští týden ukáže, navštivte náš předchozí speciál výše. Nyní už přistupme k rozvrhu.

Tak především, E3 2016 se koná v období 14.-16. června letošního roku, tedy uprostřed příštího týdne, konference samozřejmě veškerou výstavu uvádí dříve. Veškerou časovou osu vám přesuneme na český čas, takže uvedené hodiny jsou již domácí. 

Konference Electronic Arts

12. června - 22:00 hodin

electronic-arts-won-t-attend-e3-2016-ea-booth-in-2014-816531.jpg

Co si budeme namlouvat, EA bude mít letos pravděpodobně jednu z nejlepších konferencí za posledních několik let. Největším tahákem bude pochopitelně čerstvě odhalený Battlefield 1, když se však podíváme na zástup pecek v závěsu, je vidět, že EA má co předvádět. 

Mass Effect: Andromeda, Titanfall 2, nové rozšíření pro Battlefront nebo zbrusu nový výlet do univerza Hvězdných Válek díky Visceralu a Motive Studios? Bude to sakra zajímavé. Jen prosíme co nejméně sportů. 

Konference Bethesdy

13. června - 04:00 hodin

screenshot-2015-06-15-01-14-07.jpg

Fallout 4 máme za sebou, Skyrim už se ohřívá na našich počítačích pěknou řádku let. TES Online tak nějak utichl. Co dál? První pořádná konference Bethesdy na minulé výstavě byla nadupaná až po okraj a společnost tak potřebuje opravdu nějaký wow efekt, aby to dotáhla alespoň na podobnou úroveň. 

Pochopitelným krokem by tak bylo oficiální odhalení nového dílu fantasy ságy The Elder Scrolls, tedy díl šestý, avšak na pěšině zatím bylo natolik ticho, že se zatím snažíme držet fantazii na úzdě. Hned další chuťovkou by byl remaster pátého dílu, Skyrim, který by rozhodně vzbudil pozornost, vypadá to ale, že nemá Bethesda moc na výběr. Chce to pecku.

Jinak se můžeme těšit na připomenutí dalších akcí jako Dishonored 2, Bethesda nás však může zatím jen překvapit. Co takhle další Wolfenstein? Nebo The Evil Within 2? Nové modifikace pro Fallout 4 si můžete strčit....víte kam.

Konference Microsoftu

13. června - 18:30 hodin

Xbox_stage_e3_3342274b.jpg

Microsoft se usadil přibližně v polovině všech konferencí a pěkně na pohodu bude opět nakopávat konzoli Xbox One do vyšších otáček. Letos je konference společnosti podstatně zajímavější, protože se opět očekává potvrzení spekulací ohledně nových verzí konzolí Xbox One, což jde ruku v ruce se spekulacemi o PS4 4K. 

Kromě této bomby je ale zcela pochopitelné, že největší důraz bude kladen na hry. Crackdown 2, Gears of War 4, nová Forza, Halo Wars 2, ReCore či nový Killer Instinct jsou jen ždíbkem toho, co se může ukázat a pravděpodobně i ukáže. A kdo ví, třeba opravdu uvidíme vedle HoloLens i VR brýle pro Xbox One. Nedivili bychom se.

PC Gaming Show

13. června - 20:30 hodin

PC-Games-PC-Gaming-Show.jpg

Pokud vás láká vše spojené s PC herní scénou, právě pro vás bude tato hodinka a půl. Nečekejte žádná velká oznámení, ale spíše velký důraz na aktivní komunitu esportu, herní periferie a hardware a další chuťovky, které si můžete brzy pořídit domů na stůl. Po přestávce je tu samozřejmě velkolepý závěr.

Konference Ubisoftu

13. června - 22:00 hodin

ubisoft-new-studio-philippines-games-700x387.jpg.optimal.jpg

Ani Ubisoft se letos nemusí stydět. Assassin's Creed sice situaci nezachrání, na jeho místo však nastupují další perly. Samozřejmě největším lákadlem bude představení druhého dílu Watch Dogs 2, který by se už nemusel dočkat tak drastického downgradu jako první pokus. Na to spoléhá hodně lidí.

Pokud ale neholdujete městským akcím, bude co vybírat i dál. Ghost Recon: Wildlands by mohly ukázat hratelnou ukázku a ne jen trailer, také by potěšil další díl skvělého Splinter Cellu nebo Rainbow 6, i když Siege vyšel teprve nedávno. 

A co takhle úplně daleká budoucnost? Ubisoft stále pracuje na Beyond Good & Evil 2 a jsme si jisti, že překvapení má vydavatel v záloze podstatně více. Na druhou stranu, plnohodnotný Assassin's Creed z roku 2017 nám může poslat alespoň malou pohlednici. 

Konference Sony

14. června - 03:00 hodin

sonyplaystationlogoe32014.jpg

Sony jako vždy veškerý průvod konferencí uzavře, pěkně brzy ráno, jak jsme už zvyklí kvůli časovému posunu. Co se týče největšího lákadla, pravděpodobně není třeba dlouho přemýšlet. Nepočítáme-li připomenutí nejočekávanějších pecek a několika překvapení (The Last of Us 2 prosím) se vše bude točit především kolem brýlí virtuální reality PS VR a toho, zda se potvrdí spekulace a my opravdu uvidíme novou verzi konzole PS 4. Bude to sakra zajímavé.

Jinak očekáváme tradiční nával her v čele s The Last Guardian, Final Fantasy, Horizon Zero Dawn, No Man's Sky a dalšími.

e3_west_hall.jpg

Spodní háky mimo konference

Nintendo letos konferenci mít nebude, dočkáme se však akce Nintendo Treehouse Live, která se bude konat 14. června od 18:00 hodin našeho času, kde pravděpodobně uvidíme novou Zeldu a další hry pro Wii U. Odhalí se i bájná konzole nové generace Nintendo NX? To nikdo netuší.

Konference máme za sebou, ale co ti ostatní? Výstava je přece plná dalších vydavatelů a studií, které mohou přinést mnohem větší chuťovky, než na které se dostane během prvních pár dní. 

Take-Two může klidně vyrukovat s pokračování Red Dead Redemption, Activision bude cpát všechna svá esa do Infinite Warfare, Capcom nám nedávno slíbil návrat série Resident Evil k hororovým kořenům a ostatní? Jistí to Deus Ex: Mankind Divided, další Tekken a možná i nějaká nečekaná návštěva. Neříkejte, že byste nechtěli vidět další ukázku z Cyberpunku 2077. 

Žhavé zajímavosti

  • poprvé se představí Watch Dogs 2 na konferenci Ubisoftu
  • Naughty America bude mít budku pro porno ve virtuální realitě
  • odhalí se nové dobrodružství pro sci-fi akci Destiny, další datadisk?
  • strategie Halo Wars 2 bude hratelná na výstavě
  • spekulace naznačují odhalení nových VR brýlí pro Xbox One
  • pořádně se představí hratelná verze akce Ghost Recon: Wildlands
  • očekává se odhalení několika dalších verzí konzole Xbox
  • to samé platí pro spekulacemi ověnčený Playstation 4K
  • ve hratelné podobě se ukáže také nová Zelda

Všechny konference samozřejmě budeme sledovat a komentovat živě, takže nezapomeňte navštívit Doupě pro čerstvou nadílku všech podstatných informací a přímých přenosů!

Diskuze (4) Další článek: Zapojte se do otevřené bety strategie Halo Wars 2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,