E3 2019: To nejlepší z konference Microsoftu

Microsoft to rozjel v plné parádě. Co všechno bylo představeno, se dozvíte v našem souhrnu.

Od Microsoft se toho očekávalo hodně a také že to letos rozjeli ve velkém. Akci odstartovala novinka od Obsidianu, tedy The Outer Worlds. Krom nového traileru také konečně známe datum vydání. Do těchto vzdálených světů se vydáme 25. října letošního roku. K tomuto titulu, stejně jako k dalším, máme stále co říct, ale souhrnech najdete převážně jen to nejdůležitější, tedy většinou datum vydání. Pokud chcete znát širší podrobnosti, tak se můžete těšit na články k jednotlivým titulům, které budou přicházet v následujících dnech. 

Už ale nebudeme otálet, protože toho je na seznamu představených her opravdu hodně. Po velkém RPG přišlo potvrzení spekulací ohledně nové hry od Ninja Theory. Pracují na týmové rubačce jménem Bleeding Edge. Technická alfa začíná už 27. června. Následovalo Ori and The Will of The Wisps, které na E3 potkáváme už pěkných pár let. Čekání naštěstí už na začátku příštího roku bude u konce. Stejně jako v případě Outer Worlds, bylo s trailerem oznámeno i datum vydání. Nový Ori přijde, 11. února.  

Příští rok pak vychází nová odnož Minecraftu s podtitulem Dungeons. Jedná se o kooperativní záležitost až pro 4 hráče, a to jak lokálně, tak online. Následně se o slovo opět přihlásilo Star Wars Jedi: Fallen Order, který jsme viděli už včera na EA Play.  

Fanoušci hororových her mohou také zajásat. Bylo představeno Blair Witch s oficiální licencí. A rovnou bylo i odhaleno datum vydání. To připadá na 30. srpna.  

Poté přišel zlatý hřeb konference a pravděpodobně i celého veletrhu. Od Cyberpunku 2077 se toho očekávalo hodně, a i když jen další CGI trailer mohl lehce zklamat, tak odhalení Keanu Reevese jakožto jedné z postav stálo za to. Následně se i sám herec postaral o oznámení data vydání. Taste svoje peněženky. Cyberpunk 2077 vychází 16. dubna příštího roku a už nyní je mezi nejprodávanějšími hrami na Steamu.  

Samozřejmě došlo i na menší záležitosti, které byly spojovány hlavně s Xbox Game Passem. Ten se dočkal velkého oznámení s tím, že míří na PC a v balíčku Ultimate dostanete Game Pass na PC, Xbox a také členství v Xbox Live Gold. Do veřejné bety na PC se můžete zapojit již nyní a najdete tam více jak stovku her. Dokonce je mezi nimi i Metro Exodus, které tedy už nebude exkluzivní pro Epic Games Store. Ohledně těch menších titulů je řeč například o Spiritfarer, Battletoads nebo RPG Time! Legend of Wright.  

Následovaly tituly určené hlavně pro PC hráče. Nový Flight Simulator se dočkal velkého odhalení a stejně tak i definitivní edice Age of Empires 2, která přinese mimo různých úprav i novou kampaň. Nemohl chybět ani Wastelands 3. Poté se na pódiu objevil Tim Shafer s oznámením, že se studio Double Fine přidává do rodiny herních studií Microsoftu. Také odhalil nový trailer na druhé Psychonauty. Datum vydání jsme se ale bohužel zatím nedozvěděli.  

Fanoušky LEGO her pak jistě potěší kolekce všech devíti epizod Star Wars v jednom balíčku nazvaném Skywalker Saga. To ale nebyla jediná chvíle, kdy se na scéně objevilo LEGO. S touto značkou totiž navázalo spolupráci studio Playground Games, které stojí za Forzou Horizon. Už tento týden do Forzy Horizon 4 přijde DLC, ve kterém se budete moci projet v kostičkovaných autech.  

Asi není potřeba se tady moc rozepisovat o hrách jako je Dragon Ball Z: Kakarot, Phantasy Star Online 2 nebo Tales of Arise, protože dobře víme, že japonské anime hry u nás moc netáhnou. Zato páté Gears sklidily velký potlesk. Jejich trailer sice nepředvedl samotnou kampaň, ale jen jeden z kooperačních módů. Vypadalo to opravdu hezky a vychází 10. září. Stejně tak se předvedl i Dying Light 2. Představil se nám hlavní hrdina, který patří mezi infikované. Těšit se na něj můžete na jaře příštího roku.  

Tituly jako je Gears Pop!, rozšíření pro State of Decay 2 nebo Crossfire X nesklidily zrovna valné potlesky, ale to se změnilo s příchodem Borderlands 3. Spekulace opět nelhaly. Bylo odhaleno DLC pro druhý díl, které ho propojí s pokračováním. Vyšlo už nyní, a to zcela zdarma. I ukázka třetího dílu stála za to. Koho by také neohromila zbraň, co střílí zbraně, že? 

A spekulace se potvrdily i při dalším odhalení. Společný projekt studia FromSoftware a George R. R. Martina na oznámení nenechal dlouhou čekat. Můžete se tedy už nyní podívat na první trailer hry Elden Ring. U tohoto titulu ale bude hlavní gameplay, ze kterého jsme bohužel neviděli nic.  

Byla řeč také o slibovaném xCloudu, ale co je důležitější, Phil Spencer nakousnul i nový Xbox. Žádný velký boom se ale nekoná. Dozvěděli jsme se vesměs to, že Project Scarlett bude mít velmi podobné vnitřnosti jako nová konzole od Sony. I když se to v promo videu snažil Microsoft prodat, jak jen to šlo, tak tomu už zkrátka chyběl ten wow moment. V souvislosti s konzolí pak ještě na závěr přišel nový trailer na Halo Infinite, který bude launch titulem pro novou konzoli. Těšit se na ni můžete na konci roku 2020 a velmi pravděpodobně v tomto období půjde na trh i nový PlayStation, takže o tradiční válku konzolí nebude nouze.  

Tak to by bylo pro Microsoft. Ještě ani z daleka nekončíme, stále nás totiž čeká několik velkých konferencí a samozřejmě se budeme postupně vracet k oznámeným titulům a přinášet vám nejnovější informace.  


Anglický záznam

Český záznam

Diskuze (1) Další článek: Tvůrce Baldur's Gate III odmítá zapojení do bojů o exkluzivity

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,