E3: Nokia připravuje novou platformu

Společnost Nokia ohlásila na letošní E3 v Los Angeles novou mobilní herní platformutelefony série N a Nokii S60. Tyto by měly být zaměřené na mobilní hraní her.

Hlavním vylepšením těchto mobilních telefonů by měla být aplikace na provozování a údržbu her. Díky ní by nákup nových mobilních her měl být dostatečně jednoduchý, aby se hry staly hlavním bodem zábavy s mobilními telefony. Nokia tak bude usilovat o tvorbu zábavných a jednoduchých her pro každého. Hlavní výhodou oproti současným mobilním telefonům bude dobré propojení s ostatními přístroji, které hráčům umožní všerůzně soutěžit, nebo spolupracovat.

Nokia se rozhodla spolupracovat se společností Gameloft, která se výrobou her pro mobilní telefony zabývá. Tím by chtěli nalákat ještě další hráče na široké množství různých titulů, jež pro ně budou připraveny. Rádi by tím také vytvořili hráčské komunity, kde se budou moci hráči setkávat, ať už reálně, nebo virtuálně. Přibude tak klasická možnost tvorby seznamů přátel, oblíbených protivníků a úhlavních nepřátel, včetně různých statistik, jak si vzájemně vedete. Budoucnost tedy vypadá zajímavě.

Zdroj: Nokia

Diskuze (1) Další článek: Nintendo Wii – inspirující informace

Témata článku: , , ,