E3 ŽIVĚ: Dojmy z prezentace Microsoftu

První z konferencí „velké trojky“ se povedla. Microsoft se vytáhl a zamluvil si pro svou akci areál střední školy v čele s amfiteátrem. Již zdálky k němu vedla cestička z nazdobeného stromořadí (pochopitelně v křiklavě zelené Xboxové barvě). Přestože jste pak usedli před obrovským pódiem jen tak na zem, respektive na molitanovou podložku, výsledný dojem byl pozitivní a stylový zároveň. Vždyť co více symbolizuje myšlenku otevřené komunity Xbox  Live!, než spřízněnost hráčů a vytváření komunitních vazeb napříč kontinenty, generacemi nebo povoláními? A když se kousek od vás posadí na úplně stejnou podložku Peter Molyneux nebo další vývojáři, je nutné uznale pokývat hlavou – Microsoft byl dobře připraven.

 

Peter Moore se snažil přítomné přesvědčit, že Xbox 360 je jasným lídrem trhu a zároveň, že letošní sezóna bude historicky tou nejlepší. Používal k tomu různé argumenty, chvíli útočil tabulkami, pak zase zabrnkal na hráčské vášně. Trailery na hry střídaly hratelné ukázky (viděli jsme například misi z Assasins Creed nebo závody motorek proti autům v Project Gotham Racing 4) a ty oživovali samotní herní vývojáři, kteří občas představovali své projekty.

 

Vše bylo dobře promícháno, herní pasáže se prolínaly s obecnými informacemi, případně ohlášeními nových titulů, o nichž vás zpraví další aktuality, takže již nebudu zabíhat do detailů. Myslím, že každý návštěvník tiskovky odcházel s pocitem „Microsoft dobře ví, co dělá“. Snad jedinou slabší chvilkou bylo ohlášení speciální verze konzole Xbox 360 s motivem Halo, kterou na rozdíl od ostatních zpráv přivítalo ticho a minimální ohlas.

 

Co na to Nintendo a Sony? Dozvíme se už zítra (respektive odpoledne středoevropského času). Z Los Angeles je to pro včerejšek vše.

Diskuze (2) Další článek: E3: Naruto: Rise of a Ninja – trailer

Témata článku: , , , ,