E3 Zoom: God of War: Ghost of Sparta

Od vydání Chains of Olympus už uběhly víc jak dva roky a v Sony se rozhodli, že po velkém Playstationu je třeba znovu dobýt také ten přenosný. Zavolali proto zkušeným vývojářům z Ready at Dawn a začali spřádat plány na pokračování, které pokračováním vlastně není. Chvíli do toho šťouchali ze všech stran až se jim na E3 nakonec podařilo dostat trailer i hratelnou ukázku.

Ghost of Sparta dějově předchází God of War 2 a sleduje Kratovu krvavou cestu za mocí. Po příběhové stránce se tedy žádné překvapení nekoná a víc než na dialogy budou vývojáři sázet na vynikající hratelnost a nekončící zástupy nepřátel, bezmocně se hroutících pod údery holohlavého magora.

A změna se nekoná ani v oblasti technického zpracování. Zatímco u příběhu absenci inovace můžeme přehlédnout vesměs bez mrknutí oka, u audiovizuálu zamrzí mnohem víc. A v tomhle byli zajedno i redaktoři, kterým se hratelná ukázka Ghost of Sparta dostala do rukou.

1.jpg 2.jpg

Fakt, že všechno vypadá v podstatě na chlup stejně jako v Chains of Olympus je prý lehkým zklamáním; jako byste podruhé vstupovali do stejné řeky. Naštěstí však plné kusů rozeskaných těl a chudáků prosících o milost. Ready at Dawn totiž svému řemeslu rozumí a co ztratili na grafice, chvatně dohánějí v hratelnosti.

Titul tak bude disponovat několika novinkami, které by měly zajistit, že se z Ghost of War stane po vzoru staršího brášky nejlépe hodnocená PSP hra. A to i přesto, že řekněme klíčové věci zůstaly beze změny. Každý, kdo někdy God of War hrál tak nebude mít problém s ovládáním a naopak ho jistě potěší drobné přídavky.

Kratos bude kupříkladu schopný složit svého protivníka k zemi, přičemž následný stisk jediného tlačítka donutí vašeho hrdinu, aby do něj začal bez milosti bušit po vzoru zápasů v kleci. Ostatně, menší ukázku můžete vidět v uniklých gameplay záběrech.

VIDEO: 3181 'God Of War Ghost Of Sparta - Ukázka hraní'

Nově se vám pak rozšíří i arzenál a krom dvojice mečů budete moci využít ještě kopí a štít. I přesto, že se nové zbraně ovládají v podstatě stejně, nabízejí celou škálu unikátních možností, které ale nicméně vyžadují lehce pozměněný přístup k hraní.

Plusové body navíc Ghost of Sparta jistě získá i za rozličné lokace (bájná Atlantida snad nenechá v klidu nikoho) a zástup tuhých bossů. Jejich zneškodnění přitom bude probíhat tak, jak jsou hráči z celé série zvyklý, což dává za pravdu pořekadlu "proč měnit něco, co tak zatraceně dobře funguje".

Ready at Dawn by však neradi něco podcenili a z God of War 3 si proto vypůjčili blbůstku, které láskyplně přezdívají "stalk walk". To je featurka, jejímž prostřednictvím se kamera vytratí zpoza Krata, abyste na malou chvíli sledovali protivníka - v demu byl k vidění Midas - hezky z pohledu první osoby.

3.jpg 4.jpg

Až s ním vytřete podlahu, strop a příležitostně i půlku města, vše se vrátí do normálu a ve vás zůstane příjemný pocit dobře vykonané práce. Tvůrci mají zkrátka našlápnuto k vytvoření další vynikající hry, jež zavedené sérii jen stěží udělá ostudu. Už aby byla na trhu.

Zdroj: Joystiq

Dostupné pro: PSP
Žánr: Adventury, Akce | Akční rubanice
Výrobce: Ready at Dawn | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 2. listopadu 2010
  • Boží grafika
  • Boží hratelnost
  • Nové herní prvky
  • Boží hudba
  • Boží všechno až na framerate
  • Neboží kolísající framerate
Diskuze (2) Další článek: Jaké PC bude požadovat Mafia2?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,