EA prosí zaměstnance a komunitu o neprodlené hlášení obtěžování

V návaznosti na nedávné zprávy o zneuživání a obtěžování v herním průmyslu EA vyzývá o neprodlené reportování.

Společnost Electronics Arts vybízí zaměstnance i členy komunity o nahlašování případů sexuálního obtěžování. 

Podle prohlášení zveřejněného včera EA uvedlo, že stojí za každým, kdo v tomto odvětví měl zkušenosti se sexuálním obtěžováním či zneužíváním a vybízí, aby se jím ozval. 

Zde je celé prohlášení:

  • V posledních dnech jsme v našem odvětví viděli a slyšeli řadu znepokojujících příběhů o sexuálním obtěžování, zneužívání a nevhodném chování. Chceme, aby naše pozice byla naprosto jasná: tato chování nejsou nikdy v pořádku – ne v naších komunitách ani v žádných jiných. Společnost Electronic Arts podporuje každého, kdo se odhodlal k nahlášení zneužití a obtěžování a žádáme každého, aby tak učinil i při jakémkoliv druhu obtěžování nebo sexuálního zneužití.
  • Každé obvinění bereme vážné a vyšetřujeme ho. Jsme hluboce odhodlání zajistit bezpečné prostředí, aby lidé mohli vystoupit a jménem naší komunity podniknout správná opatření. Příběhy, které jsme nedávno slyšeli jasně ukazují, že v našem odvětví je stále ještě mnoho práce.
  • Pokud jste zaměstnancem EA a setkáváte se, nebo se setkali s obtěžováním, násilím nebo jiným nesprávným chováním, okamžitě to sdělte svému vedoucímu nebo vedení People Experience. Pokud se vám tento způsob nelíbí, můžete vše nahlásit anonymně prostřednictvím našeho programu Raise and Concern.
  • Pokud nejste zaměstnancem EA a setkali jste se s obtěžováním, násilím nebo byli zneužití jiným hráčem, členem Game Changer komunity, kompetitivním protihráčem či EA zaměstnancem, máte několik možností pro nahlášení, najdete je zde.
  • Nebudeme tolerovat toto chování, přesně jak je uvedeno v našem globálním prohlášení o lidských právech, kodexech kompetitivního hraní EA (EA Sports FIFA Global SeriesMadden NFL Championship SeriesApex Legends Competitive Gaming Rules) a naší Positive Play chartě.
  • Být součástí herní komunity, ať už jste zaměstnanec, tvůrce, hráč nebo kdokoli jiný, by mě být pozitivní, zábavný, spravedlivý, inkluzivní a hlavně – mít bezpečný zážitek. To je součástí našeho závazku k Positive Play a máme v úmyslu v tom pokračovat.
Diskuze (1) Další článek: Xbox Summer Games Fest vám umožní vyzkoušet si více než 60 demoverzí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,