EA se stalo rekordmanem v počtu negativních reakcí na Redditu

EA si s hráči a jejich přízní zahrávalo až příliš dlouho.

Electronic Arts získalo zápis do Guinessovy knihy rekordů. Tentokrát by si ho ale nejspíše s radostí vydavatel odpustil. Nejde totiž o žádné rekordní zisky, vynikající prodeje či rekordní počet hráčů. Místo toho si EA vysloužilo rekord tím, že získalo na Redditu nejvyšší historický počet negativních reakcí na svůj komentář. 

Kontroverzní odpověď EA se na Redditu objevila krátce po vydání hry Star Wars  Battlefront 2 a stala se mezi hráči hitem. Ne snad z důvodu, že by šlo o tak skvělý PR skvost. Spíše tímto způsobem rýpali do ostatních vydavatelů, kteří ve svých hrách podobně ostře tlačili na lootboxy. Komentář získal neuvěřitelných 667 tisíc downvotů, což je o asi 10% vyšší počet než v případě předchozího rekordu.

"Naším cílem je hráčům přinést možnost být hrdí na to, že se jim podařilo dosáhnout úspěchu v podobě získání dalších hrdinů," odpovědělo EA jednomu z hráčů, který si stěžoval, že zaplatil osmdesát dolarů, aby měl odemčenou postavu Darth Vadera. "Co se týče ceny, zvolili jsme hodnoty, které jsme vydedukovali z otevřené bety a udělali jsme úpravy spojené s odměnami za dosažené milníky. Mimo jiné se také zaměřujeme na průměrné zisky kreditů mezi hráči, abychom mohli neustále upravovat ceny a náš obsah tak byl zábavný, nabízel výzvu a zároveň se dal získat prostřednictvím hraní," komentovalo EA tehdejší předražené lootboxy a hrou prakticky nezískatelné předměty. 

Ačkoliv v současné době se už přece jen situace trochu zlepšila, EA se podařilo vyhrát bitvu a obhájilo lootboxy před britským parlamentem, který je nakonec navzdory očekáváním neshledal hazardem. Společnost tehdy označila neoblíbené krabičky jako "mechaniku s překvapením" a svoji reputaci tak nezůstala nic dlužná. 

Diskuze (3) Další článek: Startovní trailer na Borderlands 3 je plný výbuchů a božího songu

Témata článku: , , , , , , , , , ,