EA vyslyšelo hráče, časované střely ve FIFA 19 budou zmírněny

Nová mechanika byla tak silná, že ji EA už podruhé zhoršuje. Bude to stačit?

FIFA 19 přinesla kontroverzní novinku v podobě časovaného zakončení, díky které je možné výrazně zvýšit své šance na úspěšnou střelbu na bránu. Mechanika ale zatím byla tak silná, že se stala spíše terčem kritiky. Testuje totiž pouze schopnost hráčů použít časovanou střelbu ze střední vzdálenosti, a tak trochu zabíjí snahu dostat se do tutové pozice pro skórování. Časované střely mají totiž často větší šanci skončit v brance, než střely které si hráči vypracují ve vápně.

7794a82f-c044-4446-97b9-d7b2cc64fddc
Pokud vaše načasování nebude dokonalé, čekejte "brokovnicový" efekt

Spousta hráčů se na to naučila reagovat správným pohybem gólmana, ale ani to vždy nebyla záruka úspěšného zákroku a ve finále tak šlo spíše o frustrující prvek. V novém patchi ale mechaniku opět EA upravuje a snižuje její šanci na úspěch v případě, že nejste naprosto dokonale přesní. Dříve stačilo trefit mnohem větší časové okno pro střelu, než tomu bude nyní. Změna by měla ovlivnit především střely z prvního doteku.

Kromě toho se EA zaměřuje i na hojně využívaný pohyb gólmanem, který zatím způsoboval, že brankář nebyl při pohybu v "pohotovosti" a nebyl schopný okamžitě zakročit. To se teď změní a schopnost rychle zakročit se strážcům prostoru mezi třemi tyčemi zvýší na úkor rychlosti manuálního pohybu gólmanem. Vítáte tyto změny, nebo jsou podle vás dýkou do zad těch, kteří se už naučili nové mechaniky používat?

Diskuze (1) Další článek: Facebook odmítá omezit dětem mikrotransakce ve hrách

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,