Epic plánuje i nadále získávat pro svůj obchod exkluzivity

Epic Games Store pro sebe v poslední době získává jednu časovou exkluzivitu za druhou. A přestat v této taktice rozhodně nechce.

Epic Store se se získáváním titulů exkluzivně pro sebe pořádně rozjel a prý nehodlá ani na chvíli sundat nohu z plynu. Tvrdí to ředitel Epic Games Tim Sweeney. Nejen že se společnost chystá exkluzivity dále získávat, ale navíc podle Sweeneyho nehodlá obchod brát ohledy na předchozí závazky a plánovaná oznámení ohledně vydání her.

Tato prohlášení jsou poměrně zvláštní především vzhledem k tomu, že Epic dříve sliboval, že se situace s Metro Exodus nebude opakovat. Právě Metro mělo vyjít na Steamu a ještě pár týdnů před vydáním to tak i vypadalo. Do hry se ale vložil Epic a platformu od Valve kompletně vyšachoval ze hry. Fanoušci potom byli často velmi rozčilení především kvůli náhlé změně těsně před vydáním hry.

Sweeney však řekl, že tyto komentáře, které zazněly na Game Developers Conference 2019 vyžadují složitější diskusi a budou vždy záviset především na vývojářích a vydavatelích. Pokud si někdo bude přát vydávat hru na Epicu, určitě ho neplánují v Epic Games odmítnout. Dále se potom Sweeney odmítl k problematice vyjadřovat s tím, že zodpovědnost za změny platforem je v tomto případě plně na vydavatelích a vývojářských studiích. 

V poslední době se obchodu podařilo získat velké hráče jako Remedy a jejich Control, Quantic Dream s jeho adventurami a také čerstvě ulovené Borderlands 3. I přes velkou vlnu odporu hráčů to tak vypadá, že by se někomu konečně opravdu mohlo podařit konkurovat Steamu.

Diskuze (14) Další článek: Adventuru Ancestors: The Humankind Odyssey si zahrajeme ještě letos

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,