Epic rozšiřuje své državy

Společnost Epic Games se rozhodla přidat mezi svá studia další, když zcela skoupila Chair Entertainment. To se proslavilo hlavně díky tom, že společnost Microsoft po Vánocích rozdávala jeho hru Undertow jako náhradu za kolapsy sítě Xbox Live.

Začátkem roku jsme vás informovali, že společnost Microsoft hodlala jako kompenzaci za výpadky sítě Xbox Live po Vánocích rozdat zdarma uživatelům nějakou XBLA hru. Jednalo se nakonec o střílečku založenou na Unreal 3 Engine zvanou Undertow z dílen studia Chair. To se nyní stalo nedílnou součástí společnosti Epic Games, i když si zachová své jméno, protože ta jej zcela odkoupila. Dá se tak předpokládat, že tvůrci Unreal Engine hodlají využít zkušeností studia pro své další projekty.

  

V současné době má Chair rozpracovány hry na motivy děl amerického sci-fi autora Orsona Scotta Carda, když dělá na hře podle knihy Empire a sérii knih o Enderovi (Enderova hra a Enderův stín). Empire přitom má hráče přenést do USA v nedaleké budoucnosti, kde bude probíhat druhá občanská válka, v níž proti sobě stane pravice a levice, stejně jak tomu bylo v případě hry vyšlé těsně před Vánocemi a honosící se titulem New York Times Bestseller. Vcelku pochopitelně se přitom bude jednat o střílečku založenou na Unreal 3 Engine.

Druhá hra, Ender’s Game, pak je připravována k digitální distribuci pro konzole, handheldy a PC s tím, že se bude zabývat také blízkou budoucnosti, kde již malé děti jsou trénovány v bojových schopnostech ve speciálních místnostech, kde hrají válečné hry ve velkém měřítku. Titul je zatím v přípravě a práce na něm naplno začnou až někdy v průběhu tohoto roku. Epic se viditelně má z čeho těšit.

Zdroj: Gamespot

Diskuze (1) Další článek: Download: druhý Fear, Red Alert 3 a další

Témata článku: ,