ESRB vysvětluje, proč je nový Batman pouze pro dospělé

Proč dostal Batman: Arkham Knight známku M - Mature? ESRB zodpovědělo často kladený dotaz vyčerpávajícím výpisem odůvodňujícím jeho rozhodnutí.

Již nějakou dobu víme, že nový Batman: Arkham Knight je určen pouze pro dospělé, má tedy podle ESRB známku M (Mature - dospělý). Přiliš mnoho her toto hodnocení nedostává, neboť se snaží vydavatel zacílit jeho titul na co nejširší možné publikum. Proč tedy ESRB dalo tomuto titulu takovou známku?

ESRB odůvodňuje známku M následovně - ve hře hrajeme za Batmana bojujícího proti kriminálníkům v chaotickém Gotham City. Hráč projde nespočtem lokací, kde budou vystupovat rukojmí, budeme prohledávat místa činu apod. Nepřátelé budeme mlátit pěstmi, kopat a používat proti nim různé nástroje (batarang), přičemž budou dávat najevo svou bolest a utrpení. V některých případech i ve zpomaleném záběru a zvýšené hlasitosti křiku.

BAKTrailerACE3.jpg

Dále budeme používat vozidlo typu tanku s různými zbraněmi a raketomety, se kterými budeme střílet do nepřátel. Kola vozidla jsou také užita k mučení v jedné sekvenci ve hře.

Ve filmečcích zažijeme přímé zastřelení neozbrojených postav, vyloženě potoky krve na místech činu a jednou se podíváme i na krvavé mučení člověka na operačním stole. Během hry můžeme také zastřelit neozbrojé postavy nebo rukojmí. A na závěr - v Gotham City jsou neonové nápisy říkající "XXX" nebo "nahé dívky živě" a v dialozích si také zanadáváme.

Batman: Arkham Knight vyjde pro PC, PS4 a Xbox One již 2. června tohoto roku.

Diskuze (4) Další článek: Chybí vám Modern Warfare 2 na next-genu? Podepište petici

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,