Fast Five The Movie: Official Game - filmová destrukce

Nejnovějšímu dílu série Rychle a zběsile se v kinech daří. Bude se dařit i filmem inspirované závodní hře? Jistě, když staví na výtečném Asphaltu.

Filmová série Rychle a zběsile a herní série Asphalt z dílen francouzského Gameloftu mají mnoho společného, ačkoliv se to na první pohled nezdá. A nejsou to jen auta, jež se vyskytují v obou těchto sériích. Poslední filmové zpracování pod názvem Rychlá pětka úspěšně sbírá jednu pochvalu za druhou a dle některých kritiků se dokonce jedná o nejlepší díl celé série. Tato chvála může jít ruku v ruce i s novou oficiální iOS hrou, pro změnu založenou na hratelnosti závodní série Asphalt. A zejména díky vlivu filmové složky můžu už hned na začátek prozradit, že Fast Five The Movie: Official Game (dále jen Fast Five) je dosud nejlepší závodní hrou, jakou kdy Gameloft vydal.

Fast Five 01.jpg

Atmosféra filmu je totiž přesně to, co série Asphalt potřebovala. Poslední dobou totiž jakoby Gameloftu tak trošku docházel dech. Fast Five nabízí přehršel akce – najdeme zde vybuchující budovy, zběsilé demoliční závody či dokonce možnost vrátit zpět čas, pakliže se vybouráte (úplně, jako bychom hráli Burnout na konzolích, že?).

Fast Five nabízí přehršel akce – najdeme zde vybuchující budovy, zběsilé demoliční závody či dokonce možnost vrátit zpět čas

Tak či onak, Gameloft zřejmě všechny výše zmíněné vychytávky už jen dolaďoval, jelikož hra běží na enginu, který jste na vlastní oči mohli spatřit i v posledním šestém Asphaltu. Pochopitelně nechybí filmový příběh, který se odehrává převážně ve městě Rio de Janeiro. Brazilské podnebí přináší džungle, pouště, pláně, dálnice, ale i kontrast chudinských čtvrtí a bohatých městských center.

Fast Five 02.jpg

Co se týče ovládání, výchozí nastavení dovoluje využití akcelerometru a nutno dodat, že je prostě perfektní. Zrychlení je automatické, takže se soustředíte pouze na zatáčení, vyhýbání se civilním vozidlům a samozřejmě brzdění. Velmi pestrá je škála módů – vedle tradičních závodů si vyzkoušíte závod proti času, spálíte pneumatiky v driftu, budete trhat asfalt v dragu nebo rozsekáte své soupeře v módu eliminace.

V průběhu příběhové kampaně vás čekají dvě línie přinášející nové postavy, tratě a vozidla, anebo vedlejšími mise, kde si můžete vysloužit dostatečný respekt.

Vedle tradičních závodů si vyzkoušíte závod proti času, spálíte pneumatiky v driftu, budete trhat asfalt v dragu

Deset ucelených kapitol kampaně plus několik postranních misí je podle nás dostatečné množství obsahu pro každého. Zajímavost představuje online závodění proti ostatním hráčům s možností získat navíc zkušenosti potřebné k odemčení některých dalších vozidel.

Fast Five 03.jpg

Po grafické stránce se jedná o absolutní skvost ve všech směrech. Ať už se bavíme o modelech vozidel, videosekvencích nebo o prostředí, snad nikde nelze mít žádnou velkou výtku. Destrukce některých staveb během závodů vypadá naprosto fantasticky. Aut je několik desítek, ale jen pár z nich licencovaných. Avšak základní známé značky samozřejmě poznáte hravě. Zvukům se též nedá nic vytknout. Nelze tedy dodat nic jiného než otázku – máte již staženo z App Store?

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Závodní | arkádové závody
Výrobce: Gameloft | Webové stránky hry
  • Dvě příběhové linky
  • Destrukce
  • Zábavné závodění
  • Drobné chybky
Diskuze (13) Další článek: Dyack: Sociální hry dlouho nevydrží

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,