FIFA 12 míří do sféry social gamingu

Kontrolujte tabulky, sestavujte žebříčky a porovnávejte výsledky s kamarády.

Rozpracovanou verzi FIFA 12 jsme měli možnost si zahrát před pár týdny, ovšem ani Gamescomu neopomněli tvůrci nejnovější díl série virtuálního fotbalu řádně vychválit. Vyzdvižen byl hlavně přepracovaný systém umělé inteligence hráčů, který tvůrci pojmenovali Pro Player Intelligence. Hlavní záměr je připodobnit virtuální hráče realitě – čahoun Peter Crouch se bude snažit co nejvíc využít svojí výšky, Wayne Rooney se porve o každý míč… asi chápete, kam tím EA míří.

Hodně času se věnovalo přepracování kariéry, důležitý je také duševní a fyzický stav hráče. Dejme tomu, že pošlete lehce zraněného fotbalistu zpět do hry - jeho zranění se může zhoršit, dokonce jej takhle můžete stejně jako ve skutečnosti na pár týdnů vyřadit z činnosti.

VIDEO: 4577 'FIFA 12 - Pro player intelligence'

Jako se prolínalo celou tiskovkou, i FIFA 12 bude stavět na „social gamingu“. Připravte se na tabulky, žebříčky, neustálé porovnávání s kamarády a chlubení se se svými úspěchy. Nová služba Footbal Club se bude snažit propojit hru s reálnými výsledky týmů a zajímavými událostmi. Pokud se například stanete fanoušky Gunners, dozvíte se i výsledky pravého Arsenalu, přestupy a podobně.

Nově se v multiplayeru postupně budete probíjet deseti divizemi, které mají odrážet vaše vyrůstající schopnosti. Další zábavu slibují každý týden po vydání přidávané nové výzvy – představte si různé historické zápasy a vaši snahu zvrátit nepříznivý vývoj.

A ještě jedna dobrá zpráva, především pro zaryté fanoušky. Oblíbený mód Ultimate Team, ve kterém sbíráte kartičky hráčů a vybíráte si svůj vysněný tým, bude tentokrát součástí hry. Už jej nebudete muset stahovat jako DLC.

FIFA 12 bude dostupná formou dema od 13. září, 29. září se pak na pultech obchodů objeví plná verze. Pokud jste si předplatili Season Ticket, dostanete se ke hře o 3 dny dříve.

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Sportovní | Fotbalová simulace
Výrobce: EA Sports | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 29. září 2011
  • Nový fyzikální engine
  • Težší, ale zábavnější obrana
  • Lepší kontrola míče
  • Výrazné vylepšení online hry
  • Nefungující oslavy gólů
  • Výjimečná chybná lokalizace
Diskuze (4) Další článek: Další informace o arkádové FIFA Street

Témata článku: , , , , , , , ,