FIFA 14 ve znamení lepší fyziky míče, přepracované střelby a chytřejší AI

Hra vyjde jako tradičně na podzim na PC, X360 a PS3.

Po NHL 14 ohlásila společnost EA i nový ročník fotbalové Fify. Hlavní důraz má být podle prvních informací kladen na vylepšené chování míče, takže hráči mohou střílet s velkou razancí i ze značné vzdálenosti, vypouštět přesné rány, kdy míč pomalu stoupá vzhůru, nebo ohrožovat soupeřova brankáře pokusy s prudce klesajícím míčem.
FIFA14img07.jpgFIFA14img08.jpg

S tím souvisí i novinka jménem Čistá střela (Pure Shot), což je lepší zohlednění postoje hráčova těla při vyslání střely – pokud tak například hráč bude při kopu obtěžován soupeřen, kop se nepovede ideálně, v případě správných podmínek naopak kopne míč naprosto přesně.

FIFA14img03.jpgFIFA14img04.jpg

Zlepšení se dočká i práce s míčem, ať už ve formě driblování s míčem při sprintu (Sprint Dribble Turns), či schopnosti krytí míče (Protect The Ball), kdy hráč může odrazit a odblokovat pokusy soupeře o odebrání míče při pohybu v jakékoli rychlosti, stejně jako přetlačit jej v soubojích před přijetím přihrávky.

FIFA14img01.jpgFIFA14img02.jpg

Vylepšení dozná i inteligence spoluhráčů (Teammate Intelligence) v útoku i obraně. Díky nové logice rozhodování mají být obránci schopni pokrývat protihráče mnohem chytřeji a těsněji, dopředu číst možné trasy náběhů soupeře a lépe vyhodnocovat potřebu poskytnutí podpory spoluhráči ve snaze opět získat míč. Útočníci se zase budou snažit uvolňovat do prostoru, nebezpečně kopírovat linii soupeřovy obrany a hlídat si rychlost náběhů.

FIFA14img05.jpgFIFA14img06.jpg

Kromě vylepšení samotného herního systému zápasů slibuje FIFA 14 velmi výrazné změny v režimu kariéry. V systému globálního vyhledávání talentů (Global Scouting Network) má fungovat opravdové prostředí profesionálního skautingu fotbalistů. Získáme prý možnost v průběhu celé sezóny rozvíjet svou síť skautů a měnit její zadání. Skauti budou sledovat a hodnotit fotbalisty na celém světě s cílem vysledovat jejich parametry a vlastnosti v rámci příprav na nadcházející přestupové období.

Plus chybět nesmějí ani upravené online funkce, nicméně tady jsou tvůrci zatím poměrně málo konkrétní. FIFA 14 vyjde jako tradičně na podzim na PC, X360 a PS3.

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: Tajemné video naznačuje odhalení projektu od Bethesdy, ale Fallout 4 to prý není

Témata článku: , , , , , , , , ,