EA

FIFA Street: Další fotbálek od EA!

Fotbal je nejen celosvětově oblíbeným sportem, ale i často zpracovávaným tématem počítačových her. Když se řekne fotbalová simulace na PC, jistě se vám vybaví FIFA od Electronic Arts. Na konzolích ovšem vládne Pro Evolution Soccer. Pohne FIFA Street nějak se stojatými ledy?

  

  

8.10. 2004 - to je klíčové datum, jenž by si v kalendáři měli zaškrtnou všichni lidé krevní skupiny „fotbal +“. Společnost Electronic Arts totiž přesně v tento den představila světu nadějný projekt jménem FIFA Street, na němž pracuje tvůrčí tým EA Sports Big. Ale až nyní jsou známy přesnější informace. Již ze samotného názvu patrně vytušíte, o co ve hře půjde; jedná se o další fotbalovou simulaci. Od přehršle jiných, podobných titulů by jí ale mělo odlišit hned několik velice zajímavých prvků. Pojďme se podívat, nač se můžeme už v květnu těšit.

  

  

Základní námět je vskutku jednoduchý a mnohé přebírá i z původní FIFA série. Hráč se zhostí skupinky hráčů, která bude muset na netradičních hřištích čelit soupeři. Vyhrává ten, komu se povede vstřelit nejvíce gólů. Tedy normální fotbal, ale pouze na první pohled. Největší změnou oproti klasickému fotbalu totiž bude to, že týmy budou maximálně čtyřčlenné a i mnohem menší hřiště, na nichž se teprve ukáže, jak na tom který hráč ve svých individuálních schopnostech je. Na velmi omezeném prostoru tak budete muset ukázat, co ve vás je, mnohem větší důraz je totiž kladen na souboje jeden proti jednomu. Netušené možnosti v sobě skrývají i okolní stěny, jejichž odrazové schopnosti oceníte právě v horkých chvilkách. Branka bude také patřičně zmenšená, dopravit míč až do sítě tak v žádném případě nebude jednoduché.

  

  

Na turnajových štrekách zavítáte prakticky do všech světových metropolí, které mají něco málo s fotbalem společného. Kompletní seznam přítomných hřišť je dokonce znám už nyní. Najdeme na něm takové lahůdky jako francouzskou Marseille, Londýn, Barcelonu, či Řím. Hlavním lákadlem by se však měla stát přítomnost snad všech předních hvězd světového fotbalu; dočkáme se třebas takových borců jako jsou Ronaldo, či Ronaldinho. Krom licencovaných hráčů se můžeme těšit i na precizní audiovizuální zpracování, především grafická část by měla vynikat. Ostatně okolní screenshoty budiž toho nevyvratitelným důkazem; hráči jsou od svých skutečných předloh prakticky k nerozeznání.

Bohužel na závěr musím přece jen oznámit jednu špatnou zprávu. Dočkají se pouze majitelé konzolí PS2, Xbox a GameCube. Další informace o hře najdete na pěkně zpracované homepage.

 

Zdroj: Homepage, GameSpy 

Diskuze (1) Další článek: Herní blesk: Counter-Strike jako film (?!)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,