Filmařem ve hře The Movies

Peter Molyneux má se svou společností Lionhead Studios pěkně napilno. Nejen, že pracuje na několika titulech pro konzole, ale připravuje také dvě stěžejní hry pro platformu PC. Tou první je Black & White 2, o kterém jsme psali už včera, druhou si představíme dnes. Nese název The Movies a zavede hráče na počátek 20. století, kdy byl filmový průmysl ještě v plenkách. Stanete se producentem a budovatelem velkého filmového impéria!

Jistě, všechno to začíná ve snovém americkém Hollywoodu let dvacátých, tedy v samotných počátcích mluveného filmu. Hráč se stane producentem, jehož úkolem jest vybudovat pěkně od základů úplně nové filmové studio. Ale to samozřejmě není všechno - jakmile bude studio hotové (to znamená mít všechny potřebné kulisy, podpůrné budovy, kostýmy, a další nezbytnosti), přijde na řadu samotné filmování. K natočení filmu potřebujete především scénář - jeho tvorbou pověříte profesionály. Sami, že vy sami pouze určíte o jaký se má jednat žánr a zadáte některé další základní charakteristiky, o všechno ostatní už se postarají scénáristé. Vybírat bude opravdu z čeho - od westernu přes horor až po science fiction. Žánry by mělo ale být vždy možné ještě blíže upřesnit, tedy kupříkladu zda se má jednat o akční nebo milostný western. Co je ale nejdůležitější na každém filmu? Jistě, herci! Když nevyberete pro svůj film správné herce, nikdy nedosáhnete ani pochvalných recenzí v médiích a už vůbec ne finančního úspěchu (typický akční drsoň se příliš nehodí pro roli don quijotského milovníka). Také je nutné brát v úvahu dobu, ve které se film točí - něco jiného snesou diváci ve 20. letech a něco jiného v letech 80.

Abyste finančně uspěli, musíte hodně přemýšlet. Třebas o tom, jaké zvolit kulisy, aby se daly znovu využít třebas pro několik filmů - tím byste uspořili velké náklady. Příklad: máte žalář a salón - s těmito kulisami těžko natočíte romantický western, zato byste na nich mohli "vyrejžovat" pár dílů pořádné "fackovačky" alá Terrence Hill a Bud Spencer. Neustále je však nutné dávat pozor co kutí konkurenční studia - snažit se jim vyrovnat nebo ještě lépe je přebít, a to na všech frontách. Zajímavostí na hře The Movies bude fakt, že hráč dostane možnost ovlivňovat průběh filmů - sice nepřímo, ale alespoň nějak. Ukuchtěné výtvory by pak mělo být možné ukládat na disk a vyměňovat si je například přes internet. Nemyslete si ale, že vás čeká snadná práce - filmy mohou nabývat délky až 90 minut! Ve hře se vám ale běžně promítne pouze přibližně 20 sekundová ukázka - sestříhaná z těch scén, na které jste měli největší vliv.

Hra The Movies je ve vývoji od ledna tohoto roku, což skutečně není mnoho a Molyneus jako obvykle nevydává žádné předběžné zprávy o tom, kdy by se mohla objevit finální verze. Pravděpodobně se tak ale stane příští nebo přespříští rok. Stanou se tedy The Movies podobnou revolucí, jakou byl titul Black & White?

Diskuze (2) Další článek: Dungeon Siege - beta patch

Témata článku: , , , , , ,