Filmové novinky - filmy na rok 2006

Minule jsme se seznámili s několika filmovými peckami, které se do Vánoc objeví v našich kinech. V druhém dílu se podíváme do vzdálenější budoucnosti. Račte vstoupit.

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

Narnie je fantasy svět podobný Tolkienovu Pánu Prstenů. A film, který se v lednu chystá do našich kin, vychází z první ze série knih o tomto světě - The Chronicles of Narnia (Letopisy Narnie) - od spisovatele C.S. Lewisa. Příběh nám vypráví dobrodružství čtyř londýnských dětí, které se v době druhé světové války dostanou do kouzelného světa Narnia. Zde vládne zlá čarodějnice a hlavní hrdinové se musí spojit se lvem Aslanem, aby mohli nastolit klid a pořádek. V cestě jim bude stát přibližně šedesát příšer od kentaurů a minotaurů přes štíry až po bájné hrdiny a čarodějnice. Bude zajímavé sledovat, jak si tento snímek povede v konkurenci nového Harryho Pottera.

Jak se těšíme: 92 %
Premiéra v ČR: 5.1. 2006
Režie: Andrew Adamson
Hrají: Tilda Swinton, Rupert Everett, Dawn French, Jim Broadbent, Ray Winstone
Oficiální web:
http://disney.go.com/disneypictures/narnia/

THX 1138

Když natočí George Lucas nějaký film, z 90% se jedná o sci-fi a z 99% o jeden z předních snímků své doby. V případě THX 1138 se pravděpodobně dočkáme obou faktorů, ale nepředbíhejme. Příběh nás zavede do budoucnosti, do monstrózního. Všichni jeho obyvatelé mají monotónní uniformy a stejně vyholené hlavy, což dodává na depresivní atmosféře. Ústředním motivem bude příběh jedince s označením THX 1138, který se neubrání lidským citům a přijde o panictví s jednou spolubydlící. Poté však následuje vražda jeho společnice a plod je uschován. Hlavní hrdina se snaží uprchnout, ale naráží na několik problémů. Utéci? Kam? Dá se vůbec utéct? Na tyto a další otázky dostaneme odpověď již začátkem příštího roku.

Jak se těšíme: 82 %
Premiéra v ČR: 12.1. 2006
Režie: George Lucas
Hrají: Robert Duvall, Donald Pleasence, Mello Alexandria, Terence McGovern, David Ogden Stiers
Oficiální web:
http://www.thx1138movie.com/

Šifra mistra Leonarda

Před několika měsíci vyšla v České republice kniha Šifra mistra Leonarda. Příští rok nás čeká její filmové zpracování, v němž se sejde herecká smetánka. Toma Hankse doplňuje Jeon Reno nebo Alfred Molina. A o co že půjde? Uznávaný profesor Robert Landgon (Tom Hanks) jednoho dne dostává nabídku na spolupráci při rozluštění kódu, nalezeného u mrtvoly správce muzea v Louvru. Všechny stopy vede k tajnému řádu Převorství a tajným šifrám v obrazu Leonarda Da Vinciho.

Jak se těšíme: 86 %
Premiéra v ČR: 18.5. 2006
Režie: Ron Howard
Hrají: Tom Hanks, Jeon Reno, Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Paul Bettany, Jurgen Prochnow, Jean PeirreMarielle

X-men 3

Po druhém dílu sériě se obměnil režisér a nyní čekáme na květen příštího roku, co tato změna přinese. Udrží si série X-men nastavenou kvalitu? Podle všech dosavadních indicií ano. Příběh by se měl odehrávat v mnohem větším měřítku a kromě starého známého Magneta přibude další záporňák, nezničitelný mutant Juggernaut. Jean Grey na konci druhého dílu rozhodně neodehrála svou poslední scénu a tak se chystá její velký návrat. Aby toho neměla naše parta málo, život jí ještě bude obtěžovat vědma, tvrdící, že dokáže „vyléčit“ mutantství, pro což je vláda Spojených států všemi deseti. Jak se vše nakonec vyvine uvidíme až v polovině roku 2006, ale již nyní vše nasvědčuje tomu, že pokračování nijak nezaostane za svými předchůdci.

Jak se těšíme: 91 %
Premiéra v ČR: 25.5. 2006
Režie: Brett Ratner
Hrají: Hugh Jackman, Famke Janssen, Patrick Steward, Alan Cumming, James Marsden, Ian McKellen, Anna Paquin, Rebecca Romijn-Stamos, Kelsey Grammer
Oficiální web:
http://www.x-men-movies.com/

Piráti z Karibiku 2: Truhla mrtvého muže

V roce 2003 přišel do kin dobrodružný (a zatraceně úspěšný) snímek Piráti z Karibiku. Jestli se to podaří i druhému dílu s podtitulem Truhla mrtvého muže se dozvíme až v srpnu, ale již nyní můžeme prozradit něco málo z příběhu.Kapitán Jack Sparrow (Johnny Depp) zjistí, že má krvavý dluh u Daveyho Jonesa, který je kapitánem lodi Létající Holanďan. Pokud se tohoto dluhu nezbaví, bude navždy proklet, což se nelíbí ani takovému pirátovi, jako je Jack. Aby toho neměl málo, shodou náhod překazí svatbu Willa Turnera a Elizabeth Swannové, čímž se dostane do dalších problémů. Doufejme, že si s nimi poradí se stejným humorem a důvtipem jako v prvním díle.

Jak se těšíme: 85 %
Premiéra v ČR: 3.8. 2006
Režie: Gore Verbinski
Hrají: Johnny Depp, Orlando Bloom, Naomie Harris, Keira Knightley, Stellan Skarsgard, Tom Hollander, Barry McEvoym, Bill Nighy, Jonathan Pryce

Spider-man 3

Ano, díváte se správně. Premiéru v ČR si napotřetí odbije pavoučí muž až v roce 2007. Herní průmysl na tuto velkou odmlku nehodlá čekat a tak se do konce roku dočkáme atraktivního Ultimate Spider-man, ale o toho tu teď nejde. Každý, kdo viděl film Spider-man 2, dobře ví, že se v něm Spidey utkal s doktorem Octopusem. Tento příběh trojka trochu opouští a podle komiksového námětu se vydává po stopách zeleného Goblina. Správně se ozývají hlasy, že toho přece Spidy vyřídil již v prvním díle, ale nesmíme zapomínat na závěr dvojky, kde zloduchovu masku přebírá jeho syn. Nový zelený Goblin bude podle slov autorů rafinovanější a ještě nebezpečnější, což jsou – pravda – jen reklamní slogany, ale věříme, že se autorům povede minimálně opět posunout hranici digitálních efektů. Nechme se překvapit.

Jak se těšíme: 90 %
Premiéra v ČR: 3.5. 2007
Režie: Sam Raimi
Hrají: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Thomas Haden Church, James Franco, Dylan Baker, Elizabeth Banks, Topher Grace
Oficiální web:
http://spiderman.sonypictures.com/

Další očekávané filmy: Saw II (světová premiéra: 28.11. 2005), Mission Impossible III (premiéra ČR: 4.5. 2006), Scary Movie 4 (premiéra ČR: 1.6. 2006) , Sin City 2 (premiéra ČR: 24.8. 2006), Shrek 3 (premiéra ČR: 14.6. 2007)

A to je prozatím vše. Vybrali jsme očekávané snímky, zjistili o nich podrobnosti a ty pak pro vás sepsali do těchto dvou článků. A dokud nevyjde nějaká recenze, u níž bychom se opět setkali, přeji příjemnou zábavu u těchto či jiných filmů.

Diskuze (4) Další článek: Herní ráno s Českou televizí

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,