Filmový Street Fighter je propadák

Když jsme vás před pár týdny informovali, že se studio stojící v pozadí filmové adaptace bojovky Street Fighter rozhodlo neuspořádat promítání jen pro novináře, bylo téměř jisté, že mají tamější šéfové strach z výsledné kvality svého produktu. Stále tu však byla šance, i když malá, že bude přepis herní legendy alespoň zábavnou podívanou. To však vzalo za své téměř ihned po uvedení snímku do kin.

VIDEO: 1034 'Street Fighter: Legend of Chun-Li - filmová upoutávka'

Ještě včera dopolodne totiž průměr ze všech do té doby vydaných recenzí dával kuriózních 0 %, z nichž se snímek do dnešního dne vyškrábal na pouhých 6 % ze 100. Kritici i fanoušci tak na popcornový přepis své milované série plivou ze všech sil a pravděpodobně oprávněně. Společně s negativními recenzemi pak jde ruku v ruce i mizerný výdělek. Za otevírací víkend si Street Fighter na své konto připsal pouhých 4,6 milionů dolarů.

Pro srovnání, patnáct let stará adaptace téže hry s Jean-Claude Van Dammem v hlavní roli, tehdy za stejné časové období vydělala zhruba dvakrát tolik. Ani jeden filmový Street Fighter se však nemůže srovnávat s Mortal Kombatem, jenž působil na fanoušky jako magnet, a za první víkend je "obral" o slušných 23 milionů dolarů. Inu, škoda dalšího zmařeného pokusu. Ale s úspěchem Legend of Chun-Li snad ani nikdo nepočítal.

Zdroj: 1UP

Dostupné pro: PC, X360, PS3, iPhone
Žánr: Arkády
Výrobce: Capcom | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 17. února 2009 (X360, PS3), 3. července 2009 (PC), březen 2010 (iPhone)
  • Skvělá hratelnost
  • Perfektní vyváženost
  • Nádherná grafika
  • Konečně pořádná bojovka na PC
  • Trochu delší loading
Diskuze (3) Další článek: Galerie: Elven Legacy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,