Fireteam Reloaded a pokračování The Ship

Multiplayerové akce jsou doménou především několika vyhraněných 3D her typu Unreal Tournament nebo Counter-Strike. Nově vzniklý austinský tým Pixel Mine chce prvotinou prosadit dvourozměrný prostor – představuje střílečku s důrazem na týmovou spolupráci Fireteam Reloaded. Před započetím každého zápasu, jež mají připomínat rychlá sportovní utkání, si hráč vybere jeden ze čtyř herních módů, každý unikátní ve svých cílech a principech. Následuje volba povolání, které bude čerpat z nabídky tří typů, a hned poté se jde do akce.

  

Bill Money, chief creative officer z Pixel Mine prozradil: „Aby uspěli, hráči budou muset spoléhat na své týmové kolegy. Nejlepší hráči využijí týmové spolupráce a koordinované taktiky, aby se vyšplhali po žebříčcích nahoru.“ Dařit by se díky pozvolna stoupající křivce obtížnosti mělo i naprostým začátečníkům. Fireteam Reloaded se bude snažit vytěžit co nejvíce z hlasové komunikace a zahrne i mód diváků sledujících neaktivně právě probíhající utkání. Akce bude dostupná ke zpoplatněnému stažení již na podzim ze stránek http://www.fireteamreloaded.com, přičemž další mapy a herní módy budou šířeny prostřednictvím mikroplateb.

Příznivce netradičních multiplayerových her potěší rovněž oznámení britského týmu Outerlight, že pracují na druhém dílu svého času populární síťové akce The Ship. Ta běžela na enginu Source a představila chytlavý a dosud neviděný princip hry, kdy se hráči přestrojili za cestující na luxusní lodi, přičemž jeden z nich byl oděn do role nebezpečného vraha. Potěšující je, že pokračování se dle autorů ujal blíže nespecifikovaný velký zahraniční vydavatel, takže má titul větší vyhlídky na úspěch než polozapomenutá jednička.

Zdroj: TZ


Diskuze (1) Další článek: Recenze: A.I.M. 2: Clan Wars – zamířit, pal!

Témata článku: , , , ,