Fotodeníček ze Zaklínače: nejlepší RPG pod sluncem?

Do Temerie jsme se přestěhovali už před několika dny a stále nás překvapuje svou krásou, rozmanitostí i brutalitou. Připojte se k naší výpravě!

Zaklínač 3 je nádhernou hrou. Nemluvíme teď vyloženě o grafických kvalitách, rozlišení nebo texturách, ale o celkovém dojmu z epického dobrodružství, které s Geraltem podniknete. Tam, kde Skyrim nebo Dragon Age nabízely rozsáhlý svět s pobíháním z bodu A do bodu B přichází Zaklínač s pískovištěm, kde si je hráč svým pánem.

Stačí zabrousit do internetových diskuzí a lidé, kteří nejnovější počin CD Projektu už okusili mluví o RPG nové generace. Není to moc superlativní, říkáte si? Není. 

White Orchard.jpg

Zaklínač totiž narozdíl od svých konkurentů jde do hloubky. Každý nepovinný úkol, každý quest má váhu a je svým způsobem mini příběhem. Ty navíc neplníte proto, že si chcete do kasičky naházet zlaťáky navíc, ale proto, že vás to zajímá. A tím myslíme opravdu zajímá. Každý váš krok ve světě má navíc své důsledky a budete se divit, jak velkou paseku můžete natropit i z na první pohled minimalistických činů.

A v tom je kouzlo Zaklínače. Nikdy nevíte, zda to, co jste před chvílí provedli se vám někdy nevrátí, v dobrém či zlém. Může to být za chvíli, za hodinu nebo za týden. Vaše hašteření vás ale jednou dožene. 

Velen_57.jpg

Veškeré patálie ústředních postav se navíc odehrávají na jedné z nejvěrohodnějších map, které jsme v žánru měli možnost vidět. Temerie opravdu žije. Evropou říznutá příroda se kymácí do větru, nevyzpytatelné počasí vás občas překvapí, prostředím se potulují monstra a příšery se svými vlastními potřebami a životním cyklem a hráč nikdy nemá pocit, že by koukal na náplň pro jeho dovádění. Prozkoumávat zákoutí mapy ještě nikdy nebylo tak lákavé.

CD Projektu se povedl mistrovský kousek. Vytvořili svým prvním pokusem jeden z nejlepších sandboxových titulů na trhu, který by mohl a bude udávat směr i mnohem větším etalonům tohoto žánru. A že si to kluci bezezbytku zaslouží. Recenzi vám přineseme v nejbližší době.

Obrázky ve článku byly pořízeny z PS4 verze hry.

Malebná krajina

Border Post_1.jpgFish Market_3.jpgMulbrydale_2.jpg

Nilfgaardian Garrison_1.jpgVelen_1.jpgVelen_3.jpg

Velen_31.jpgVelen_43.jpgVelen_50.jpg

Velen_6.jpgVelen_73.jpgVelen_74.jpg

Velen_78.jpgVelen_8.jpgVelen_92.jpg

White Orchard_11.jpgWhite Orchard_18.jpgWhite Orchard_2.jpg

White Orchard_25.jpgWhite Orchard_26.jpgWhite Orchard_34.jpg

Souboje a krvák

Crow's Perch_5.jpgFarcorners.jpgHarborside_1.jpg

Harborside_5.jpgNovigrad_14.jpgThe Bits_7.jpg

Velen_20.jpgVelen_25.jpgVelen_46.jpg

Velen_47.jpgVelen_52.jpgVelen_63.jpg

Velen_70.jpgVelen_81.jpgVelen_82.jpg

Velen_87.jpgWhite Orchard_32.jpg

Inventář

Novigrad.jpg

Novigrad_2.jpgNovigrad_3.jpgOxenfurt_2.jpg

Postavy a konverzace

Crow's Perch_1.jpgFish Market_1.jpgKaer Morhen_3.jpg

Kingfisher_1.jpgNovigrad_12.jpgTemple Isle_1.jpg

Velen_76.jpgVelen_9.jpgVizima_4.jpg

White Orchard_15.jpg

Mohlo by vás zajímat

 

Diskuze (13) Další článek: Zaklínač 3 ve famózním startovním traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,