Frajeřinky ve Starcraft 2 editoru – Tetris nebo třeba Metal Slug

S editorem u Starcraftu 2 se dají dělat hotová kouzla. RPG, FPS, arkády a spousta dalšího. Nevěříte? Vybrali jsme pro vás ty nej.

Stejně jako u prvního dílu, ani u pokračování Starcraftu nechybí pokročilý map editor. Ovšem mapy jsou dnes to poslední, co nás bude zajímat. Stejně jako u předchozích verzí, i u Starcraft 2 editoru se objevila doslova nálož těch nejvtipnějších, nejnápaditějších i nejúchylnějších módů, které překračují hranice všemožných žánrů.  Editor v SC2 je totiž tak mocný nástroj, že dovolí v enginu vyrobit i RPG, FPS, TPS či jednoduchou hříčku typu Tetris.

 

A jak se zdá, jediný limitující faktor představuje fantazie tvůrců. My jsme pro vás na ukázku vybrali ty, jež nás zaujaly nejvíce. Jedná se o záležitosti, které se objevily už v době betaverze, takže teď, po oficiálním vyjití hry čekáme další záplavovou vlnu. Pokud jste na něco zajímavého narazili, případně kutíte něco sami, neváhejte se ozvat v diskuzi. Níže najdete vždy video s danou modifikací, popisek, takže hrr na to.

Tetris

Tetris hrál snad každý, kdo někdy ke hrám byť jen přičichl a tak není nutné ho popisovat. Tetrisů v SC je celá řádka, tenhle tvoří známé útvary z terranských supply depotů.

Asteroids

Další herní legenda. Původní Asteroids od Atari vyšly už v roce 1979. Princip je jednoduchý, s malou raketkou rozstřelujete dotěrné asteroidy na menší a menší kousky, až z nich zbude trocha popelu do kýble. SC verze je podobná, jen hezčí.


Šachy

Někteří si možná vzpomenou na Battle Chess, což je videoherní verze královské hry, ve které se všichni ti šmuprlíci při vyhození mlátili pěkně po hlavách. To samé představují i šachy v SC 2 editoru, jen za použití jednotek he hry.


Final Fantasy

Představte si Final Fantasy, jen místo japonských školaček, robotů a samurajů dejte jednotky Protossů. Mod se omezuje jen na samotné nezaměnitelné boje (včetně hudby), ale vypadá zatraceně efektně. Co v tomhle stylu udělat celé dobrodružství?


Metal Slug

Metal Slug i v současnosti patří mezi jedny z nejpopulárnějších arkádovek. Úkol je prostý, s bijcem procházet zleva doprava a po cestě masakrovat všechny, kdo se postaví do cesty. K tomu vám napomáhej pestrý výběr zbraní a granáty. SC 2 verze je naprosto maniakálně propracovaná, včetně vlastní hudby a zvuků.


Flow

Předělávka jednoduché, ale ďábelsky zábavné hříčky, ve které si plavete oceánem, požíráte fujtajblíky a díky tomu rostete. V podstatě to samé přinášela i fáze ve Spore. Starcraft verze vypadá trochu nevyladěně, ale potenciál má.

Top Down Fighters

Zběsilá akční střílečka braná z ptačího pohledu jak ze staré školy (na arkádách jich byla celá řada). Existuje už několik verzí, v poslední už máte na výběr z několika postav s různými vlastnostmi. Dá se hrát až ve čtyřech hráčích zároveň. Hodně efektně vypadá i prostředí z několika vrstev.


Big Blue

Klasická shmup  (shoot 'em up) bláznivina s letadlem hodně připomínající legendární 1942, jen opět s jednotkami (tentokrát létajícími) ze Starcraft 2. Vybrat si můžete z několika poletuch s různými statistikami. Pokud chcete dostat epileptický záchvat, zkusit můžete i brutální japonskou věc Touhou.


Steak Racing

U ptačího pohledu zůstaneme, jen změníme letadla za autíčka. Steak Racing jsou arkádovou závodní hrou, ve které nasednete do terranského Hellionu a brázdíte závodní dráhu.


Infestation

A na závěr jedna lahůdka, střílečka z vlastního pohledu. V Infestation se nasoukáte do mariňáckého brnění a vyrážíte postřílet tisíce a jednoho zerga. Pravda, graficky mod vypadá jak na úrovni Quake 1, ale nechce se nám věřit, že jde něco podobného udělat v editoru map pro strategii.

 

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | RTS
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 27. července 2010
  • Příběh a postavy
  • Originální mise
  • Znovuhratelnost
  • Zakomponování achievementů
  • Editor
  • Online služby
  • Nejasnosti u upgradů
  • Příliš velký zoom a UI
Diskuze (9) Další článek: PS3 exkluzivita od Cryteku?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,