Grand Theft Auto V: nové a lepší

Tvůrci z Rockstaru neponechávají nic náhodě a chystají vydat Grand Theft Auto V v řádně vylepšeném kabátku pro nové konzole a PC.

V poslední době jste si mohli všimnout rostoucích novinek z očekávané pecky GTA V, která dorazí na nové konzole už tento měsíc, hráči PC si budou muset pár měsíců ještě počkat.

Je až s podivem, s jakým zájmem se vzhlíží ke hře, která už de facto vyšla a ve které mnoho lidí strávilo stovky hodin. Tvůrci slibují nové herní zážitky a možnosti, budeme zde mít stále GTA V, ale vylepšené. Bude nabízet hlubší zážitek z hraní a přinese spoustu změn, aby hráči nemuseli platit za stejný obsah na novější konzoli.

18959_i12lcv3grybdl.jpg 18959_i4wvzy24obnaa.jpg 18959_i5jqg50jhmh8f.jpg

Samozřejmostí v takovýchto remasterovaných hrách bývají nové vedlejší mise a ani zde nepřijdeme zkrátka, jedná se však o jeden z mnoha dalších bonusů, které bude obsahovat nová verze oproti staré. Dočkáme se nových zbraní, hudby, která bude čítat kolem stovky nových skladeb, nová zákoutí k prozkoumání a nová tajemství, která budou čekat na odhalení. Jestli rádi lovíte zvěřinu, tak vás potěší zpráva o dvaceti nových druzích divoké zvěře, která bude pást po vaší popelnici u domu.

Jak už jste určitě na našich stránkách zaznamenali, GTA V nabídne velká grafická vylepšení. A to není všechno. Dočkáme se nového first-person modu, který doslova překope celkovou hratelnost i herní zážitek ze hry. Vše totiž budete moci sledovat z vlastního pohledu, což jsme v GTA (vyjma modifikací) ještě nezažili.

FPS mód vedl k tomu, že tvůrci z Rockstaru museli vzít celou hru a zcela ji přizpůsobit tomuto pohledu, který je tak známý z akčních her. Nepůjde tedy pouze o jiný pohled kamery, ale o přepracování celé hry, pohybů, řízení a dalších maličkostí, které dávají dohromady zcela nový celek. Přes tisíc nových animací pro nabíjení zbraní, při parašutismu, rekvírování aut a dalších zábavných násilných a nenásilných činností. Vše dostupné pouhým stiskem tlačítka kdykoliv během hry. Návštěva strip klubu konečně bude mít smysl.

18959_i8jm9qcpe2soz.jpg 18959_i8mw26evxpx3p.jpg 18959_ib022y5omtief2.jpg

Taková jízda na motorce je poté úplně jiný zážitek, než když ji sledujete z vrchu, vše působí intenzivněji a lépe vás to vtáhne do příběhu. S tím přichází i další vylepšení, které si můžete zapnout v nastavení, například podporu míření, zaměřování osob při řízení a mnoho dalšího.

Majitelé PS4 a nového ovladače DualShock 4 si užijí další speciální vymazlenosti. Z reproduktoru uslyšíte policejní vysílačku nebo telefonní hovory. Dotyková ploška nabídne rychlejší přebíjení nebo ladění rádia. Vylepšení se dočkalo i moře a tamní rostlinstvo i plovoucí zvířectvo, voda navíc bude vypadat ještě lépe. Jednoho dne se dočkáme, že voda ve hrách bude vypadat reálněji než ta opravdová. Krom toho si můžeme zaplavat s velrybou a budeme doufat, že konečně dorazí mnohem hmatatelnější mise pod vodní hladinou.

Kromě vylepšených odrazů, neonů a celkové grafiky a vyobrazování se nám naskytnou i další výhody oproti starší verzi. Větší dohled, hustší provoz na silnicích a mnoho dalšího. Noční jízda ulicí napěchovanou samými neony má v sobě zvláštní atmosféru, kterou si při obdivování všech těch světýlek zapamatujete. K tomu zlepšení grafiky, žádné kostnaté hrany, všechno bude vypadat ještě lépe.

18959_ibea5w9zvvj3mz.jpg 18959_ibfa4a7rlhahh4.jpg 18959_ibhwphlpkopc3d.jpg

Tvůrci nezapomněli ani na GTA Online, které dostane více nemovitostí, aut a schopností postav. Veškerý dříve vydaný obsah bude samozřejmě dostupný ihned i na nových platformách, takže půjde o neuvěřitelně nabitý balíček především pro ty, kdo s titulem ještě neměl co do činění. I pro majitele původní verze však jde o velmi lákavou možnost okusit nostalgické potulování státem San Andreas v mnohem hezčím kabátku.

Podporu rozlišení si konzolisti užijí při krásných 1080p a PC hráči jej budou moci vytáhnout až na 4K. Nezbývá, než popřát pevné nervy s čekáním na 18. listopad, kdy hra vyjde na PS4 a Xbox One. PC verze se dočkáme v lednu 2015, což také není daleko. A na co se nejvíce těšíte vy?

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (17) Další článek: Úvodní hodiny ve světě Assassin's Creed: Unity uhranou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,