PC | Xbox One | X360 | PS3 | Akce

GTA 5 vyexpedovalo 52 milionů kusů, 2K chystá oznámení nové hry

Grand Theft Auto 5 je oficiálně jednou z nejprodávanějších videoher průmyslu. Zaslouženě!

Pravděpodobně nejde o bůhvíjak překvapující zprávu GTA V  je ale oficiálně jednou z nejúspěšnějších her průmyslu, jak praví finanční výsledky vydavatele Take-Two za druhé čtvrtletí letošního roku.

Hra vyexpedovala více jak 52 milionů kusů napříč fyzickým i digitálním trhem a je zcela nedostižným klenotem vydavatele. Týmové akce Evolve se prodalo 2,5 milionů kusů, bojovky WWE 2k15 pak něco kolem 3 milionů. Borderlands dokázali vygenerovat přes 8 milionů prodaných kusů ve fiskálním roce 2015, celkově pak slušných 25 milionů. 

A to není vše. Ve fiskálním roce 2016 nás čekají samozřejmě další díly populárních sírií NBA 2K a WWE, Gearbox má však navíc v rukávu zbrusu novou a zatím neoznámenou AAA hru. O co jde? Že by Mafie?

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (3) Další článek: Civilization: Beyond Earth připravuje rozšíření Rising Tide

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,