PC | Xbox One | X360 | PS3 | Akce

GTA V láme další rekordy, již prodalo přes 54 milionů kusů

Take-Two ve své nejnovější finanční zprávě nemohl opomenout další úspěchy série Grand Theft Auto.

Není žádným tajemstvím, že GTA z hlediska statistik boří jeden rekord za druhým a ani solidní doba, co uplynula od vydání, tento fakt nehodlá nijak pozastavovat. Vydavatel ve svém nejnovější finanční zprávě nyní prozradil další zajímavá čísla.

Celosvětové prodeje se do konce posledního čtvrtletí (tj. do 30. června) přehouply přes hranici 54 milionů prodaných kusů, což z GTA V dělá nejprodávanější konzolovou hru na trhu, napříč PS4, PS3, XOne a X360. 

Jedná se rozhodně o masivní skok, když vezmeme v úvahu, že teprve před pár měsíci bylo toto číslo "jen" 52 milionů. Take-Two si mimo jiné připisuje na konto také masivní zvýšení příjmů, nově až o 142% na 366 milionů proti původním 151 milionům. 

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (2) Další článek: Evropským hráčům od září zdraží služba PS Plus

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,