Guild Wars 2: Heart of Thorns - něco na zub

Populární MMORPG Guild Wars 2 se dočká svého prvního datadisku a bude věru masivní. Podívali jsme se mu pod kapotu.

Nejspíš jste si říkali, že MMO bez poplatků bude sypat jeden datadisk za druhým a sbírat tak prachy z jiného zdroje. První díl tuto teorii i podporoval, ale GW2 pořád ne a ne a ne. Vystačil si s přidáváním patchů, které dávaly do hry nové eventy, světové bosse a příběh herní postavě. Vše postupně směřuje až k vydání prvního přídavku, jenž bude zpoplatněn. A co všechno zde najdeme?

Nové mapy

Srdce trnů přinese nové úkoly v lokaci Maguuma Jungle. Zde budou přístupni nové potvory podporující Mordremotha. Půjde o novou výzvu při prozkoumávání džungle, kde na nás čekají nové eventy a příběh. Samozřejmostí budou i noví bossové, se kterými se utkáme.

Guild-Wars-2-Heart-of-Thorns-2.jpgGuild-Wars-2-Heart-of-Thorns-5.jpgGuild-Wars-2-Heart-of-Thorns-7.jpg

Kromě těchto PvE lokací se dočkají i hráči PvP. Přibude nám nový mód – Stronghold. V mapě Champion’s Dusk budou mít hráči za úkol zničit nepřátelského Lorda, který je chráněn strážci a bránou, kterou můžou rozbít pouze určití minioni. Do toho si připočtěte jeden katapult na obranu a máme zde hodně taktizování.  Do toho ještě možnost vyvolání hrdiny za sběr supply, no, máme se na co těšit.

Guild-Wars-2-Heart-of-Thorns-4.jpg

Nechybí nová mapa ve WvW, kde budou dobývání pevnosti stěžovat pasti a další vychytávky. Systém držení významných bodů na mapě bude ještě důležitější než předtím a otevře tak nové možnosti strategie, taktiky a hracích mechanismů.

Nový vývoj postavy

Mastery systém bude přístupný pouze pro majitele datadisku. Jakmile získáte se svojí postavou (pravděpodobně už máte) level 80, nahradí získávání zkušenostních bodů právě tyto „Masteries“.

Guild-Wars-2-Heart-of-Thorns-11.jpgGuild-Wars-2-Heart-of-Thorns-6.jpgGuild-Wars-2-Heart-of-Thorns-8.jpg

Doteď jsme totiž čelili menšímu problému. Když teď máte nejvyšší level, tak vám za zabíjení oblud či bossů stále přibývají zkušenosti a pořád levelujete, i když už nemáte kam. Teď budete konečně dostávat něco, co využijete.

Mastery systém disponuje větvemi různých dovedností, které se dají naučit pouze v určitých částech Tyrie. Plachtění půjde například naučit pouze v srdci Maguumy. Kromě toho půjde například i o komunikaci s novými rasami, trénink ve výrobě legendárních zbraní, zlepšení boje a další.

Specializace – pro staré harcovníky asi největší změna, která slibuje velké věci. Díky specializaci můžeme otevřít pro naše postavičky obsah, který byl dříve nedosažitelný. Otevřeme si přístup ke zbraním, které byly předtím pro dané profese nedostupné. Stejně tak nové traity a skilly a nové herní mechanismy, což povede k unikátním postavičkám.

Guild-Wars-2-Heart-of-Thorns-12.jpg

Rozhodně plus, těšíme se, jak s thiefem vystoupíme ze stínů s dvacetikilovým obouručním bouracím kladivem a zpřelámeme nebožákovi hnáty.

Nová profese

Do datadisku přibude Revenant, desátá profese, která se zařadí po bok těch, kteří nosí těžkou zbroj. Půjde o postavu, která bude mít co říct i hráčům původních GW, jelikož bude umět vyvolávat síly legend z minulosti.

Tyto legendy můžete mít dvě, aktivní pouze jednu, ale lze mezi nimi přepínat, stejně jako mezi zbraněmi. A budou nahrazovat mimo-zbraňové skilly. Jeho dostupné zbraně budou – kladivo (bude jej používat na dálku), palcát (mace) a sekera.

19568_pax-south-2015-guild-wars-2-heart-of-thorns-expans-59mf-1920.jpg

Poslední novinkou jsou guildovní haly, kde se budete se spoluhráči scházet a užívat si chvíle klidu. A že jich moc nebude.

Nezbývá nic jiného, než se na nové rozšíření těšit a doufat, že opravdu vyjde někdy v létě a nepřijdou žádné odklady. Zatím to totiž vypadá na důstojný růst extrémně populární značky.

Diskuze (3) Další článek: Krvavý Bloodborne se připomíná v závěrečném traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,