Halo

Další 3D střílečka a další kandidát na to, stát se takovým milníkem jako byl třeba Half-life, Duke, nebo Quake. Na úvod možná trochu silná slova, která když si přečtete, tak vás určitě napadne, že to je zas nějaká reklama, skoro určitě na téměř nehratelnou stupiditu. Ale na druhou stranu, co když to je nebo lépe řečeno bude pravda. Ostatně posuďte sami.
V první řadě asi každého zajímá, jak bude vypadat grafická stránka a možná vás zajímá proč se okolo motají obrázky z videa a ne ze samotné hry. Důvod je jednoduchý, to jsou obrázky ze hry! Osobně jsem musel vyvinout velké úsilí a pořádně potrápit fantazii, abych si to celé dokázal představit v pohybu, neřku-li v akci, kterou pouze nesledujete jako nezúčastnění pozorovatel, ale máte možnost se jí účastnit. Jak jsem se dočetl, neskutečná péče je věnována detailům, takže když si třeba vylezete na kopec a střelíte z granátometu, můžete se koukat jak prázdná nábojnice vyletí z kouřící se hlavně a začne se kutálet z kopce dolů... Druhá věc, která vás asi v tuhle chvíli napadá jsou minimální hardwarové nároky. Je pravda, že hra je dělaná pro „příští generaci“ grafických karet a procesorů, což znamená že takový DDR Annihilator a Athlon nebudou vůbec od věci, ale autoři tvrdí, že i na pomalejších mašinkách budeme valit bulvy.

Co se náplně a příběhu hry týče, dostanete se na jakýsi prstenec velmi vzdálené planety, který byl za nevyjasněných okolností vybudován mimozemskou civilizací, po které se najednou slehla zem. Váš úkol je v roli pozemského cyborga, společně s desítkami dalších, prozkoumat záhadný prstenec a vypořádat se s další nepozemskou rasou, která si na tuto oblast dělá také zálusk. Nemusím snad ani zvlášť vykládat, že to rozhodně nuda nebude. K dispozici dostanete hromady zbraní a jiného vybavení, včetně nejrůznějších samohybů a válečných vozidel.

Nebude chybět ani multiplayer, který by měl být směsicí deathmatche a týmové spolupráce, takže se dočkáme asi takových akcí, kde se pár maníků vozí v autě, sniper to jistí z kopce dva kilometry daleko, a pár pěšáků je opevněných v bunkru a podobně.

Diskuze (2) Další článek: High Heat BaseBall 2001

Témata článku: , ,