Herní agenda: co si zapařit v dubnu

Máme tu další měsíc a s ním i naše tipy na nejlepší pařby dubna.

Jako každý měsíc i v dubnu pro vás máme seznam těch nejpodstatnějších a nejzajímavějších titulů, co si během měsíce stojí za to pohlídat. Duben je tentokrát o něco chudší, jelikož dost her bylo odloženo na květen. To ale neznamená, že není na co sáhnout. Však se pojďme přesvědčit.

DiRT Rally

dirt_rally_wallpaper.jpg

Datum vydání: 4. dubna 2016

Platforma: PS4, Xbox One

Index očekávání: 90%

Codies vždy uměli ukázkové závody, a to jak formulí, tak rallye, a když se DiRT ve své "colinovské" síle vrátil na PC, jásali jsme radostí. Nyní se konečně dočkají i majitelé konzolí, jelikož se DiRT Rally přesouvá také na PS4 a Xbox One.

Na co se těšit? Především bravurní přenesení rallye zážitku na konzole, realistické chování vozů, cestování po celém světě, propracovanou kampaň závodníka a desítky detailně vymodelovaných aut. K tomu si připočtěte realistickou fyziku, podporu mnoha ovládacích periferií a skvělé efekty počasí a vyjde vám jeden z nejlepších rallye titulů na trhu.

Na konzolích najdete 6 velkých lokací s více jak 70 erzetami, ikonické vozy, oficiální obsah z FIA World Rallycross a především online výzvy a komunita hráčů, která bude pomáhat hře se neustále vyvíjet. Pro rallye fanoušky není co řešit.

Quantum Break

quantum-break-horizontal-key-art.jpg

Datum vydání: 5. dubna 2016

Platforma: PC, Xbox One

Index očekávání: 75%

Kluci z finského Remedy umí dělat velmi unikátní projekty a v dubnu přichází se svým zbrusu novým projektem. Quantum Break si podobně jako Max Payne bude hrát s časem, narozdíl od Maxe je tu ale čas a prostor středobodem příběhu i hratelnosti a nejde jen o příjemný dodatek hratelnosti.

S Jackem se vydáte do víru událostí, točících se kolem nezdařilého experimentu, v jehož důsledku se láme časoprostor a lidstvo je na hraně hodně velkého problému. Střílečka z pohledu třetí osoby umně míchá dialogy, přestřelky a hrátky s časem pro vytvoření unikátního zážitku, který umí jen Remedy.

Společně se hrou bude k dostání také hraný seriál, který doplňuje příběh a osudy jednotlivých postav, což je rozhodně skvělým nápadem. Pokud vám chybí pořádně adrenalinové přestřelky, dál už nechoďte.

Dark Souls 3

darksouls31.jpg

Datum vydání: 12. dubna 2016

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 95%

Jedna z nejočekávanějších her měsíce dubna a pravděpodobně i letošního roku. Je načase opevnit klávesnice a nervy a vydat se na tak nenáviděný, a přitom tak populární kolotoč úmrtí v podání From Software. Jedná se o rozlučkovou píseň tvůrce, a také kombinaci toho nejlepšího z dalších sérií tvůrců.

Třetí díl v sobě v zásadě kombinuje populární prvky sérií Dark Souls, Demon Souls i nového Bloodborne, aby se zavděčil jak ostříleným veteránům této mučírny, tak i zelenáčům, kteří chtějí do tajů tohoto fantasy RPGčka proniknout poprvé.

A co nám vývojáři slibují? Samozřejmě ještě větší a hnusnější bosse, hezčí grafické pozlátko a nová komba. To chceš.

The Banner Saga 2

The-Banner-Saga-2-Announcement-Screen-4-1940x1091.jpg

Datum vydání: 19. dubna 2016

Platforma: PC

Index očekávání: 80%

První díl tohoto unikátního tahového RPGčka nás vrátil do dob vikingů a starodávných příběhů, druhý díl převezme otěže přesně tam, kde jednička skončila. Města a vesnice nadále padají pod náporem temnoty, hrdinové se snaží přežít a hráč bude muset opět čelit mnohonásobné přesile, hledat spojence a odolávat zrádcům.

Druhý díl ještě více rozšíří možnosti přizpůsobení vaší armády, přidá rozličné výzvy a speciální mise během vašeho putování krajinou. Opět budeme muset vážit, komu věřit, komu nikoliv, narazíme i na novou rasu, která bude rozšiřovat svůj vliv ze severu. 

Pokud máte rádi tajúplné příběhy, propracovaný tahový boj a RPG prvky, kombinující taktiku, strategii a vaši chytrost, je Banner Saga právě pro vás.

Ratchet & Clank

rcps4_main.jpg

Datum vydání: 20. dubna 2016

Platforma: PS4

Index očekávání: 85%

Oblíbená dvojice se vrací na svou domácí platformu a letos hodlá zaútočit doslova na všech frontách. Kromě animovaného filmu, který se dostane do kin v letošním dubnu, bude následovat naši dvojici na trh také zbrusu nová hra. 

I když, zbrusu nová rozhodně nebude. Mělo by jít o kompletní předělávku úplně prvního dobrodružství našich hrdinů, samozřejmě s řádně bohatým dodatečným obsahem, novými misemi, světy, postavami, zbraněmi a celou řadou inovací.

Největší cestu pravděpodobně ujde grafické zpracování, které bude ukované na míru konzoli PS4, takže se můžeme opět těšit na pestrobarevné světy, vtípky a celkovou nadsázku.

Battlefleet: Gothic Armada

battlefleet_gothic_armada-ork10.jpg

Datum vydání: 21. dubna 2016

Platforma: PC

Index očekávání: 90%

Univerzum Warhammeru je neuvěřitelně bohaté a kromě známých strategií a menších odboček se nám chystá nově i vesmírná strategie, kde nebudou bojovat armády orků a lidí, nýbrž obrovské křižníky, vesmírné lodě a stanice. 

Pravěký konflikt Impéria, Orků a dalších frakcí se přesouvá mezi planety a strategické povely nyní budete provádět ve hvězdách, doslova. Těšit se můžete na vytváření svých vlastních druhů lodí, customizaci, propracované stropy schopností a vypiplaný příběh plný válečných konfliktů, zrady a snahy přežít.

Hra poběží na Unreal enginu čtvrté generace, takže můžete očekávat propracované designy lodí, pěkné grafické efekty a hluboký vesmír. 

Alienation

alienation-listing-thumb-01-ps4-us-10nov15.jpg

Datum vydání: 26. dubna 2016

Platforma: PS4

Index očekávání: 60%

Na konec jsme si nechali arkádovou oddechovku od studia Housemarque, tvůrců skvělých arkád Resogun a Dead Nation. Z izometrického pohledu se ujmete týmu mariňáků a budete natrhávat zadky vetřelcům na Zemi i ve vesmíru. 

Předností má být samozřejmě maximální akční orgie v týmu i pro osamocené válečníky. Svého vojáka budete moci vylepšovat, nakupovat nové zbraně a schopnosti, upravovat jeho vzhled a prodírat se hordami mimozemšťanů s větší parádou. Samozřejmostí jsou zástupy nepřátel a pořádné bossy.

Po vzoru Helldivers by tak mělo jít především o akční výplach, který však nebude postrádat taktiku, pokud se chcete hordami prostřílet k vítěznému konci. Jedno je ale jisté, mozek můžete v klidu nechat na poličce.

A na co se těšíte v dubnu vy? Podělte se v diskuzi pod článkem!

Diskuze (2) Další článek: Známe systémové požadavky akce Battleborn

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,