Herní agenda: co si zapařit v únoru

Již tradičně vám přinášíme pohled na ty nejočekávanější pecky nadcházejícího měsíce. Co si zahrát v únoru?

Suchý začátek roku se nám začíná ztrácet v minulosti, tichý leden jsme přežili a nyní je načase začínat se těšit na co, co přijde v nejbližších měsících. Pojďme se již tradičně podívat na to, co byste rozhodně neměli minout v únoru. A že toho bude.

Zcela pochopitelně se tu vydává do popředí Far Cry, měsíc ale nabízí i spoustu dalších, neméně kvalitních her. I z indie scény. Únor také pořádně potěší PC hráče, jelikož vychází pěkná řada exkluzivit. Jdeme na to.

American Truck Simulator

maxresdefault.jpg

Datum vydání: 3. února 2016

Platformy: PC

Index očekávání: 65%

Simulace dálkových výletů na tahačích je velmi populární především v Evropě, a tak bylo rozhodně zajímavé sledovat, jak se z našeho domácího kontinentu série přesune za oceán. Do Ameriky.

Jak se můžete dočíst z naší recenze, nejnovější díl nepřináší žádnou revoluci, dokonce ani nějakou viditelnou evoluci. Bere to nejlepší z předchozích dílů a přenáší fungující princip do nového prostředí. Pro někoho výborné, pro další příliš zajeté. 

Jedno se ale hře musí uznat, perfektně přenáší atmosféru amerických silnic a pokud si za něco titul zaslouží pochvalu, tak za to, že jde stále o parádní simulátor tahačů. Nic víc. Nic míň.

XCOM 2

retaliation.jpg

Datum vydání: 5. února 2016

Platformy: PC, Mac, Linux

Index očekávání: 90%

Před několika lety se famózní strategická série XCOM vrátila na výsluní žánru. Přinesla populární a zažité prvky a mechanismy hardcore strategie a smíchala je s moderním pojetím a grafickým kabátkem. Výsledkem byla nejlepší strategie několika následujících let a žhavý kandidát na pokračování.

To má dorazit letos a pokud můžeme soudit z uvolněných informací, bude stejně hardcore a stejně nekompromisní. Jen se tentokrát dočkáme trochu jiné zápletky, kde se mimozemšťanům přece jen podařila invaze a hráč se tak ujme rebelů, kteří musí zachránit to, co zůstalo.

Do vínku bychom měli dostat jak starý známý tahový styl, tak větší destrukci prostředí, promakanější umělou inteligenci, ještě více možností úprav vašich parťáků a mateřské základny a další chuťovky. Zkrátka XCOM jak má být, a s hezčí fasádou. Kdo by to nebral. 

Unravel

3047644-poster-p-1-unraveling-the-story.jpg

Datum vydání: 9. února 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 85%

Od doby, co vyšlo Limbo a zaznamenalo obrovský úspěch, uplynulo už mnoho vody a herní průmysl přičichl k indie scéně. Dokonce tak aktivně, že se poslední dobou roztrhl pytel s nezávislými uměleckými kousky a hříčkami, které často nabízí lepší zážitek, než Ačkové blockbustery. 

Na podobné notě se má nést i Unravel, příjemná hra s pleteným panáčkem v hlavní roli, ve které budete hledat cestu domů a za sebepoznáním. Základním prvkem hratelnosti má být především hra s fyzikou a objekty, čemuž je uzpůsobena většina hádanek a puzzlů. 

Velkým lákadlem bude zajisté nádherné grafické zpracování a soundtrack, což je kombinace, která má navodit pohádkovou atmosféru.

Firewatch

firewatch-4.jpg

Datum vydání: 9. února 2016

Platformy: PC, PS4, Mac, Linux

Index očekávání: 95%

A máme tu další očekávaný indie hit, který dost možná plachtí pod radarem většiny hráčů. A zcela neprávem. Půjde totiž o menší, ale atmosférický titul, ve kterém se ocitnete v kůži hlídače přírodní rezervace Wayomingu. Tam se začne dít cosi nekalého a bude na hráči zjistit, o co jde.

Největším lákadlem titulu má být kromě tajúplné atmosféry především perfektní systém přirozeného dialogu s vaší nadřízenou Delilah, se kterou komunikujete přes vysílačku a jde také o jediného člověka, se kterým budete v lesích komunikovat. Právě váš výběr dialogů bude formovat váš vztah a později i příběh samotný.

Firewatch se jeví jako minimalistický titul s komiksově laděnou grafikou, který ale zatlačí na strunu dobrodružství a poznávání neznámého. Rozhodně se těšíme.

Dying Light: The Following

dying_light_the_following11.jpg

Datum vydání: 9. února 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 85%

Je jedno, zda už máte zombie akcí dost nebo rádi skočíte po jakékoliv nové. Dying Light byl výbornou parkourovou akcí se zombie tématikou a rozšíření v podobě The Following má původní hru mnohonásobně překonat rozlohou i obsahem.

Možná se to zdá jako přehnané tvrzení, ale z toho, co jsme měli možnost vidět to vypadá, že bude rozšíření nabízet obrovskou mapu s rozlehlými venkovskými prostory, možnost řídit a upravovat svou vlastní buginu, přátelit se s klany přeživších a kromě plnění spousty výzev a nepovinných úkolů především plnit poslání a zachránit lidstvo. Tedy, pokud se na to cítíte.

Odměnou vám budou radovánky na venkově, nové zbraně, nepřátelé a výzvy. Tvůrci využili koncept původní hry a rozšířili jej takřka ve všech směrech. Za cenu, která by se měla pohybovat kolem pěti stovek, jde o jasnou volbu.

Street Fighter V

Street-Fighter-V.jpg

Datum vydání: 16. února 2016

Platformy: PC, PS4

Index očekávání: 70%

Kultovní bojovka se vrací a tentokrát nepotěší majitele Xbox One (doslova). Ti z vás, kdo se ale připravují na jeho koupi se mohou těšit na starou dobrou arkádovou hratelnost, okořeněnou bujarým poprsím hrdinek a karikaturně poskládanými svaly hochů. Zkrátka Street Fighter jak jej máme rádi.

Capcom si pro nás v pětce připravil nejen obnovenou grafickou stránku s celou řadou nových efektů, ale především nové postavy, nové módy a nabitý multiplayer, což je ostatně důvod, proč se k bojovkám vracíme z dlouhodobého hlediska. 

Oznámen byl také dostatečně bohatý dodatečný stažitelný obsah, který dorazí do hry v nadcházejících měsících, takže pokud patříte mezi fanoušky série, rozhodně pokukujte.

Plants vs Zombies: Garden Warfare 2

desktopBackground.img.jpg

Datum vydání: 23. února 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 65%

Pravěký boj mezi zombíky a květinami je tu zase a pokud není strategie vaším šálkem čaje, uvítáte týmovou rubačku s komiksovou příchutí. Právě tou totiž Garden Warfare 2 je. 

Odlehčená atmosféra, důvtip a parodický přístup, toť jsou hlavní devízy hry, ve které si na pestrých mapách dají po držce několik druhů zombíků a rostlin. Poprvé se v sérii také objeví otevřený svět, který slouží mimo jiné jako hub pro hráče, kde vybíráte jednotlivé módy.

EA slibuje nové módy, zbraně a především unikátní přístup ke hraní samotnému díky odlehčené náladě látky. Pokud už vám tak Battlefield a Call of Duty lezou krkem, možná stojí za to zapřemýšlet o výletu k této šílené partě.

Far Cry Primal

Mammoth_Hunt_GOLD_1080p_221522.jpg

Datum vydání: 23. února 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 75%

Na samotný závěr (především tedy díky datu vydání) jsme si nechali titul, kvůli kterému mnozí v únoru vůbec usednou k monitorům a televizím. Výborný třetí díl nám porodil už neméně kvalitní čtyřku a Ubisoft se snaží na tom samém ovoci pošmáknout ještě minimálně jednou.

To je pro nás ve stejné míře nebezpečné i skvělé. Skvělé proto, že třetí díl měl výbornou strukturu hratelnosti, poutavý příběh a maniakálního záporáka. Také zde budete lovit, zkoumat mapu, zachraňovat lid a rozšiřovat svůj vliv, jen nově za pomocí pravěkých zvířat, které můžete ovládat. 

A proč nebezpečné? Protože od třetího dílu Ubisoft recykluje stále stejné principy a pokud budeme muset zapalovat pochodně pro otevření další části mapy ještě jednou, pravděpodobně se ukoušeme k smrti. Far Cry má stále velký potenciál a my doufáme, že dorazí dostatečný počet unovací, aby jedna z posledních opravdu kvalitních sérií nezapadla podobně, jako mnohé konkurenční. 

Tím náš únorový přehled zakončíme. Na co se nejvíce těšíte vy?

Diskuze (5) Další článek: Retro: legenda jménem Zelda a jak to vlastně bylo

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,