Herní Blesk – E3 možná v Brně

Veletrh E3 se zmenšuje a přesouvá do Evropy. Další ročník se bude možná konat v ČR místo Invexu! * Datadisk The Sims 2: Pets nabídne nejen radovánky se zvířátky, ale také změny počasí a střídání ročního období.

Upozornění
Tento článek je založen na rozhodně neoficiálních, částečně smyšlených a stoprocentně neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Veletrh E3 se přesouvá do Evropy, měl by být v ČR!

Jistě jste si v nedávné době všimli zprávy, která hovoří o zmenšení veletrhu E3. Pro malé společnosti je prezentace drahá, musejí vynakládat spousty peněz. Proto se Entertainment Software Association (ESA), stojící za obří výstavou, rozhodla následující akci rapidně zmenšit. Její zaměření bude směřovat k distributorům a obrovské společnosti již nedostanou tolik prostoru pro výstavu.

Nicméně tímto zdaleka nekončíme. Před pár lety by každý z nás nevěřícně kroutil hlavou nad možností konání E3 v ČR. Současnost vypovídá jinak – Los Angeles je drahé a pro mnohé vzdálené město. ESA se přitom snažila problém dlouhou dobu vyřešit a v nedávné době dospěla k překvapivému závěru. Místo uskutečnění Evropa, nejlépe její střed! A který jiný stát tvoří srdce tohoto kontinentu než Česko?

Určitě by se nedalo říci, že na to naše země není připravena, neboť Brno, město veletrhů, je pro podobné příležitosti vybaveno. Hovoří se přitom o sjednocení s Invexem, který se u nás s železnou pravidelností koná každý rok. Ovšem namísto termínu mezi zářím a říjnem by se novodobý Invex, již se třemi písmenky „E“ v názvu, zřejmě přesunul na léto roku 2007. Jeho rozsáhlost by byla na tuzemské poměry větší, zato v porovnání s předchozí E3 asi o třetinu menší.

Více informací není známo, podrobnosti by se ale měly objevit v následujícím měsíci. Každopádně musím předem uznat, že E3 v Brně nezní nemožně. Pakliže se vše přichystá a pečlivě naplánuje, je taková akce v naších luzích a hájích proveditelná.

 

The Sims 2: Pets nebude jen o zvířátkách

Každý by si přál mít ve své virtuální domácnosti nějakého čtyřnohého mazlíčka. The Sims 2 ale zatím nic podobného neumožňovalo, což se však naštěstí v brzké době změní. S příchodem datadisku s názvem Pets se do všech virtuálních domovů vrhnou hravé duše, které obveselí kdejakého milovníka zvířat.

Není také žádným tajemstvím, že přídavný balíček Pets se nebude chlubit pouze zvířenou a aktivitami spjatými s ní. Maxis ví velice dobře, že k tomu, aby mohl být opakovaný vtip vtipem (v tomto případě mám namysli The Sims: Unleashed), je třeba přinést něco více. Proto na svá bedra vzali tvůrci nelehký úkol a rozhodli se začlenit do hry i počasí. Jen řekněte, kdo z vás si něco podobného nepřál? Osobně považuji podobný nápad za jeden z nejlepších, který může virtuálnímu životu dát pravý šmrnc.

 
Zatím neoficiální obrázky nevypadají špatně.

Hráče čekají samozřejmě slunné a deštivé dny. Přitom střídání by mělo být rozděleno na poměr 2:1, a to v pravidelných intervalech. Tedy žádné náhody – rozhodně ne v pravém slova smyslu. Občas také udeří mrazíky, což bude mít za následek v lepším případě jen námrazu, v horším chumelenici, díky které se nedostanou simíci do práce. Střídat se totiž budou i roční období. Sice „symbolicky“, nicméně jejich proměna bude probíhat s jistou plynulostí.

Podrobnější info prozatím známo není. Čeká se na další oficiální chat, který s určitou pravidelností probíhá na domovských stránkách. Při příležitosti jeho konání mají být uveřejněny nové informace. Jen doufejme, že na nás tvůrci nechystají taková vedra, jaká si prožíváme nyní v reálném životě...

Upozornění
Tento článek je založen na rozhodně neoficiálních, částečně smyšlených a stoprocentně neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně.

Diskuze (4) Další článek: E3 ve velkém stylu končí

Témata článku: , , ,