Herní blesk: Bůh žaluje Molyneuxe!

Boha pobouřila Black&White 2 * Hrdina z VyVolených Petr Zvěřina v Mafii 2! * Z reklamy na NHL bude film * Prezident Bush demonstroval síťové hraní v praxi

Bůh podal žalobu na tvůrce Black&White 2!

Nedávné vydání populární strategie Black&White 2 značně pobouřilo Boha. Pokud nevíte proč, vězte, že v Black&White vystupuje hráč v roli všemohoucího, který plně diriguje život okolních obyvatel. Katolický Bůh nám k celé věci řekl, že nechápe proč je hra tolik oblíbená. Tvůrce hry Peter Molyneuxe prý jen sprostě vykradl jeho koncepci starou 4,5 miliardy let. Bůh si samozřejmě nenechal nic líbit a Molyneuxe zažaloval za nezákonné kopírování a za porušování autorských práv. Spis obžaloby má podle všeho 666 stran a dle předběžných informací je první přelíčení stanoveno na 24.12.2005, kdy se obě strany dostaví k tribunálu do Jeruzaléma. No, uvidíme jak celá věc dopadne. Molyneuxovi v každém případě hrozí pokuta v hodnotě několika milionů tun čistého zlata. Osobně se však domnívám, že pro člověka tak božského postavení je podobná částka směšná.

  


Petr Zvěřina novým „Mafiánem“?

„Vole, jestli si myslíte, že galerka a kriminálka nespolupracuje, tak to jste na omylu, vole.“ Těmito slovy častoval Petr Zvěřina, hrdina televizní reality show VyVolení, štáb televize Prima. A zdá se, že galerka skutečně začala spolupracovat! Alespoň ta počítačová. Podle nepotvrzených informací totiž Petr Zvěřina po svém odchodu z vily obdržel nabídku k účinkování ve druhém dílu české hry Mafia. Petr prý angažmá s radostí přijal a ve hře mu bude příslušet blíže nespecifikovaná záporná role. Hráč si v roli Petra Zvěřiny střihne několik důležitých misí a dokonce se můžeme těšit i na pěstní souboj, ve kterém Petr pošle protivníka na dialýzu a prostřelí mu kolena. Hra by měla vyjít na podzim příštího roku a ponese název Mafia 2: Codename JPZ.


Z reklamy na NHL 06 bude celovečerní film

Nedávno jsme vás formou aktuality informovali o tom, že Electonic Arts vypustila do světa zajímavou reklamu na NHL 06. Ta věrně kopíruje scénu z hororu Vřískot, při níž se násilník schovává na zahradě před domem, zatímco si nic netušící dívka připravuje popcorn. Muž v brankářské výstroji s dresem Toronto Maple Leafs ji pak vyděsí, ale k samotné vraždě nedojde, jelikož dívka zvolá „Hurá, je tady další hokej“.

Vývojáři z Electonic Arts však své fantazii meze nekladou a vzhledem ke kladnému diváckému ohlasu na reklamu zkontaktovali Wese Cravena, režiséra původního Vřískotu, pro natočení celovečerního filmu. Nové pokračování hororového snímku bude úzce souviset s ledním hokejem. Příběh by se měl točit kolem vraždícího maniaka v hokejové výzbroji, který je typický tím, že své oběti k smrti ubije hokejkou. Snímek ponese název „Třískot“ a v jedné z hlavních rolí se objeví i hrdinka předchozích dílů – Courteney Cox.

  


Božský imperátor Bush

Před několika dny šokovala světovou veřejnost zpráva, na základě které se americký prezident Bush před dvěma lety vyjádřil k vojenským akcím na Středním a Blízkém východě více než podivným způsobem. Vedoucí představitel USA prohlásil, že o tažení do Afghánistánu a Iráku rozmlouval s Bohem, jenž mu našeptával tajná poselství. „Řekl mi: Georgi, jdi a ukonči tyranii v Iráku! A tak jsem šel a ve jménu boží svobody zasáhl.“ Tolik říká oficiální zpráva.

Redakci Doupěte se však podařilo zjistit, že za poslední dvě vojenské akce USA ve skutečnosti mohou víkendové LAN párty Geogre Bushe a Colina Powella. Jak prezident, tak někdejší ministr zahraničí patří mezi skalní fanoušky Empire Earth. Jejich zapálení pro hru začalo překračovat únosné meze a myšlenka ovládnutí vojensky zaostalejších civilizací jim učarovala natolik, že se rozhodli uspořádat několikaměsíční WAR párty. Oba hráči jsou nyní nadmíru spokojeni, nicméně se nechali slyšet, že do konce turnaje jim zbývá odehrát dvě mapy. Konkrétně „Korea“ a rozsáhlá mapa „Teherán“.

  

Upozornění: tento článek je založen na neoficiálních, spekulativních a neověřených informacích. Neberte je proto ani trochu vážně

Zdroje: GameSpot , Novinky.cz

Diskuze (8) Další článek: GALERIE: Film Doom

Témata článku: , , , , , , , , ,