Herní hlídka: tipy na iOS a Android hry za měsíc březen

V našem novém pravidelném seriálu dáváme tipy na zajímavé mobilní hry. Co vyzkoušet z titulů za březen?

Každý měsíc vychází záplava nových her na mobilní zařízení a ne každý má čas hledat to nejlepší. Proto jsme tu my s našim novým pravidelným seriálem, ve kterém se budeme pokoušet dávat tipy na zajímavé hry.

Primární platformou při našem vybírání je iOS, nicméně většina her je dnes už současně dostupná i na Android, takže dáváme (pokud jsou) odkazy na obě platformy. A teď už bez dalšího zbytečného zdržování vzhůru na hry za březen.

Toy Story: Smash It!

Populární postavičky z filmové trilogie Toy Story ožívají v dílně studia SEGA a přinášejí kopec zábavy pro malé i velké. Herní princip je velmi jednoduchý a snadno uchopitelný, do jisté míry připomíná například Angry Birds.  

Ujmete se role Buzze a pokusíte se v celkem šedesáti levelech porazit armádu alienů panovníka Zurga. Alieni jsou v jednotlivých mapách rozmístěni na různých částech, většinou na nějakých sloupech či budovách postavených z kostek.

mzl.liildhgk.320x480-75.jpgmzl.muqmcieh.320x480-75.jpgmzl.rymrdxjl.320x480-75.jpg

Buzz se potom musí přemístit na ideální místo, zamířit míčem a pokusit se všechny alieny setřelit. Čím méně ran potřebuje, tím více hvězd získá. Tyto hvězdy jsou potom potřebné k odemknutí dalších levelů. Několik druhů míčů včetně nafukovacího balónu (který se nafoukne až po stisknutí určeného tlačítka, a tím tak zničí stavbu zespoda) se u hry budete bavit několik desítek hodin. Škoda určité nevyváženosti u map, ale jinak hře prakticky nelze nic vytknout.

Hodnocení 8/10

Odkazy na hru:

Sonic Dash

Kdo je nejrychlejší ježek na světě? No přeci Ježek Soník! Tuhle odpověď vám řekne snad každý hráč bez ohledu na věk. Sega se rozhodla opět trošku oživit jeho kult a vydala titul Sonic Dash, který je exkluzivně jen na iOS platformě.

Nově si můžete zahrát i za jiné postavy ze Sonicova světa, jako je Tails, Knuckles nebo Amy. Tím bohužel výčet hlavních novinek končí. Pokud jste hráli některou hru ze Sonicovy kolekce z poslední doby, víte, co můžete očekávat.

mzl.eqftsqin.320x480-75.jpgmzl.ipyubrmb.320x480-75.jpgmzl.pbtwhfly.320x480-75.jpgmzl.pplwqwrz.320x480-75.jpg

Herní prostředí je sice dovedeno do téměř grafické dokonalosti, ale může přeci jen trochu omrzet. Jinak opět budete skákat, hopsat a především běhat kosmickou rychlostí a při tom sbírat zlaté kroužky a vyhýbat se překážkám. Pokud jste fanoušci Sonica, nemůžete zde šlápnout vedle, ale to ostatně platí pro všechny hry super rychlého ježka z posledních několik let.

Hodnocení 7/10

Odkaz na hru:

Ms. Splosion Man

Stará dobrá paní explozivní se stejně jako například Joe Danger, nebo Rayman Jungle Run dostala také na iOS. Na rozdíl od zmíněných dvou titulů se však jedná o kompletní port, který vypadá a také se hraje prakticky stejně jako na xBoxu 360.

To však není vůbec na škodu, protože pokud jste hráli konzolovou verzi, budete zde okamžitě doma. Hlavní postava má schopnost vybuchovat a tím se posouvá mapou viděnou z jakéhosi 2.5D pohledu. V případě, že explozi načasujete dobře a vybuchnete v blízkosti například vědce či robota, vaše detonace spustí řetězovou reakci a proderete se mapou o pěkný kus dopředu.

mzl.amsdhleb.480x480-75.jpgmzl.cfcswvop.480x480-75.jpgmzl.hmlvgrek.480x480-75.jpg

Pro fanoušky ohňů a výbuchů celkově se jedná o naprostý zlatý důl, protože tu vybuchuje prakticky všechno, k čemu se jen přiblížíte. Celkem tři světy , ve kterých najdete spoustu různých úkolů, na zaměstnají na pěknou řádku hodin. Nutno dodat, že se přitom budete velmi dobře bavit. Nízká cena také potěší, IAP (in-game purchases) pro přeskočení levelu, který nemůžete udělat už tolik ne. Ale to je zkrátka prodejní systém současnosti. Pokud jste si užili tento titul na konzolích, nebudete litovat. Pro ostatní hráče to může být krok do neznáma, nicméně jedná se o poměrně jistou sázku na kvalitní hru.

Hodnocení 8/10

Odkaz na hru:

Vector

Na velký úspěch hry Mirrors Edge se pokouší navázat nespočet her a Vector je jednou z nich. Zajímavé parkour pobíhání po mapě je tedy stále ještě in.

Vše se samozřejmě odehrává s příběhovým podtextem Velkého Bratra, přičemž vy se vžijete do akrobatického těla neznámého bojovníka za svobodu, který utíká před autoritativním systémem po svém stylu.

mzl.fxdexpfj.320x480-75.jpgmzl.lkeqawrx.320x480-75.jpgmzl.psiusrah.320x480-75.jpg

Opět se tak připravte na přeskakovaní a podlézání překážek, skákání na velké vzdálenosti a to vše ve velké rychlosti. Herní prostředí je velmi originálně připravené a vaše hlavní postava vypadá spíše jako stín, což umocňuje příběhový podtext. Vector je velmi zábavná parkour hra, ve které jde však náročnost rapidně nahoru, takže si připravte pevné nervy. Jinak se ale budete velmi dobře bavit.

Hodnocení 7/10

Odkazy na hru:

Order & Chaos Duels

Karetní hry jsou dle mého názoru jedním z ideálních herních žánrů, které jdou portovat na mobily. Díky dotykovému displeji můžete velmi jednoduše karty posouvat, otáčet (dotykem na displej) a přetahovat. Stejný názor mají zřejmě i vývojáři z Gameloftu, a tak hráčům přinesli karetní verzi dříve vydaného MMORPG titulu Order & Chaos.

Základní verze je zdarma a můžete si vybrat jednotlivé balíčky, respektive karty, a podnikat souboje proti počítači a nebo proti hráčům v reálném světě. Více než 250 herních karet vám zajístí dlouhou herní zábavu.

mzl.duzhxbax.480x480-75.jpgmzl.kbvghljw.480x480-75.jpgmzl.wcwkjngj.480x480-75.jpg

Samotné duely jsou spouštěny přes inteligentní lobby a dostanete se do nich bez dlouhého čekání. Karty jsou, jak bylo výše zmíněno, ze světa Order & Chaos a jsou po umělecké stránce velmi pěkně zpracovány. Jenže ani dobré karty vám nezaručí vyhrání souboje, protože jde také o to se naučit s kartami dobře strategicky zacházet a správně je používat. Pokud však budete chtít nové a silné karty, připravte si nějakou část svého kapesného. Hra se dokáže prodražit.

Hodnocení 6/10

Odkazy na hru:

Journey To Hell

A ten znáte, jak jsou jednou posláni dva bojovníci z organizace nazvané Svatý Štít, aby se pokusili vymlátit veškerý démonský odpad, který chodí po planetě Zemi?

K tomu mají k dispozici skoro třicet různých zbraní (mezi kterými nechybí například plamenomet nebo Svaté pistole) a veškeré bitvy se odehrávájí v celkem sedmi různých prostředích?

mzl.ilmernhw.480x480-75.jpgmzl.qrtkanph.480x480-75.jpgmzl.rscrczgz.480x480-75.jpg

Vaše odpověď bude asi ano, protože podobných příběhových klišé už jsme tu měli poměrně dost, nicméně Journey To Hell se na to snaží jít tak trochu jinak a ještě více vypíchnout rozdíl mezi dobrem a zlem (Bůh a Ďábel) a veškeré zlo zničit v jedné dlouhé misi. Jinak se však jedná o tuctovou akční hru, která sice nabízí perfektní grafické zpracování, ale také bohužel velkou řadu nepříjemných bugů. Pokud tak hru zprovozníte plynule, užijete si mírně nadprůměrný herní zážítek. Pokud ne, poznáte opravdovou cestu do pekla.

Hodnocení 6/10

Odkaz na hru:

WRC Shakedown

Fanoušci klasických WRC rally závodů, co po zhlédnutí jména této hry zajásají, ať zvednou ruku. A teď se zase v klidu usadí a dočtou tuto mini-recenzi. Bohužel se totiž nejedná o klasické WRC závody převedené na mobilní platformu.

Jako jakási kampaň zde totiž je mod WRC challenge. V tom si otestujete licencované WRC vozy na licencovaných tratích, nicméně krom času budete válčit také třeba s kužely, které jsou rozmístěny po trati.

mzl.ayzvlhtd.480x480-75.jpgmzl.cmlwhbqh.480x480-75.jpgmzl.eeokaave.480x480-75.jpg

Abyste získali důležité body na zpřístupnění dalších stages (je jich celkem 60) budete muset totiž nejen zvládnout projetí tratě v určitém časovém limitu, ale také nechat stát nějaký počet kuželů, projet smykem zatáčkou za určitý počet vteřin, nebo třeba porazit několik bowlingových kuželek. Jedná se však o jakýsi koridorový závod, protože nemůžete vyjet z trati. I s obrovským množstvím chyb navíc dojedete do cíle stále v časovém limitu, takže hra neotestuje pořádně ani vaše jezdecké schopnosti. Pokud však k titulu přistupujete jako k arkádovým závodům, splní vaše očekávání do puntíku.

Hodnocení 6/10

Odkazy na hru:

Diskuze (8) Další článek: Torment: Tides of Numenera vyjde v roce 2015, plus první střípek ze hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,