Herní katalog hitů: exkluzivní pecky Xbox One

V následujícím seriálu se podíváme po několika zásadních hrách na konzoli Xbox One. První díl této ságy začneme trochu provokativně, a sice přehledem exkluzivit, respektive částečných exkluzivit.

Quantum Break

Hned na začátku si uveďme důležitou informaci. Quantum Break měl rozhodně nakročeno k velkým věcem. Potenciál měla hra skutečně obrovský, očekávání byla rovněž nemalá, nicméně výsledek rozhodně nedopadl tak, jak by se slušelo a patřilo. Propojení akční střílečky se seriálem rozhodně mohlo a mělo vypadat trochu jinak. Dost možná je to právě ono nezvyklé očekávání, které ve finále hru dosti pošlapalo.

2916103-quantum-break-gunfight.jpg2916106-quantum-break-punch.jpg3004867-quantum_break_time_blast.jpg

Připomeňme, že hra vyšla v dubnu 2016 pod taktovkou Remedy Entertainment. Osamostatnit se na trhu akčních stříleček snažila především na základě silně narativního seriálového pojetí, ale především lákala na hrátky s časem. Recenzenty byla často kritizována stereotypní a nudná hratelnost, poměrně chaotický model časových trhlin a ono slibované propojení hry a seriálu také nikoho na zadek neposadilo.

article_post_width_3004866-quantum_break_takedown.jpgquantum-break-gameplay-and-tv-show-ties-give-context-to-choices-488775-2.jpgquantum-break.jpg

V jádru ovšem Quantum Break rozhodně není zase tak špatná hra. Graficky nabízí slušnou podívanou a některé myšlenky rozhodně pochvalu zaslouží. Na trhu se již určitě objevila řada mnohem horších stříleček. Ty se bohužel pro QB nesnažily vypadat jako jedna z nejlepších her historie, navíc exkluzivně pro Xbox One. Za zahrání však rozhodně stojí a v seznamu exkluzivit ji v žádném případě nemůžeme opomenout. Závěrem dodejme, že hra získala hodnocení 77 na metacritic.com.

Diskuze (9) Další článek: Hráli jsme Mirage: Arcane Warfare – Chivalry s příchutí magie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,