Herní katalog hitů: nejlepší RPG hry na Xbox One

V našem herním seriálu věnovaném tomu nejlepšímu, co si lze na Xbox One zahrát se dnes zastavíme u žánru RPG. Opět, tak jako minule budeme vycházet nejen z vlastního subjektivního přesvědčení, ale přihlédneme i k hodnocení na metacritic.com.

Zaklínač 3 + datadisky

Série Zaklínač je něco tak výjimečného, co by vlastně nemělo minout snad žádného hráče. Zatím poslední díl série tuto skutečnost jen potvrdil. Připomeňme, že se jedná o fantasy RPG na motivy stejnojmenného cyklu polského spisovatele Andrzeje Sapkowského, které do herní podoby přetvořilo polské studio CD Projekt RED. První díl spatřil světlo světa v roce 2007, jeho následovník v roce 2011 a magnum opus, Zaklínač 3: Divoký Hon v roce 2015.

The-Witcher-3-Wild-Hunt-Download-PC-Free-Full-Version-Crack-10-1.jpg

Třetí díl série nadchnul nejen hráče samotné, ale taktéž téměř všechny recenzenty a odborníky. Na metacritic.com hra získala výborných 91 bodů. Zaklínač 3: Divoký Hon je opěvován především díky skvělé hratelnosti a úchvatnému příběhu. Charakterizuje ho také obrovský otevřený svět, velké množství nepřátel a parádně napsané a nadabované dialogy. Zapomenout nesmíme ani na ohromující hudební doprovod. Zaklínač 3 je zkrátka vrchol celé herní série a pravděpodobně jedna z nejlepších RPG her, kterou si lze zahrát, a to celkově napříč platformami.

esrb_the_witcher_3_wipra48.pngWhiteOrchardScene.jpgimage_the_witcher_3_wild_hunt-22282-2651_0014.jpg

Hra je stala skutečným fenoménem i mimo virtuální hranice. Ohromuje úspěchy v oblasti cosplaye či merchandise. Produkt samotný, respektive CD Projekt RED posbíralo taktéž množství ocenění. Nejčastěji to bylo za RPG roku, hru roku, nejvyšší prodeje roku, studio roku, soundtrack roku, DLC roku a prostě všechno, na co si jen vzpomenete.

Zaklínače 3: Divoký Hon a jeho následné DLC Srdce z kamene a O víně a krvi byste zkrátka neměli minout ani v případě, že vám RPG nic moc neříká. Minimálně za zkoušku tedy rozhodně stojí.

Diskuze (4) Další článek: Čerstvé obrázky z akce Darksiders 3 přibližují ústřední postavu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,