Herní průmysl si z krize nic nedělá

Když jsme vás naposledy informovali o ekonomické krizi v souvislosti s herním průmyslem, dalo by se skoro říct, že se mu vyhnula velkým obloukem. Ve Velké Británii se podařilo překonat prodejní rekord z roku 2007, přičemž v roce letošním budou tamější prodejci pravděpodobně útočit ještě výš. A i když víme, že krize do tohoto odvětví přeci jen zasáhla, musíme se s vámi podělit o další pozitivní zjištění.

Své prodejní statistiky totiž zveřejnil i jeden z největších internetových obchodů - GameStop. Z nich vyplývá, že se v devítitýdenním svátečním úseku, trvajícím od 2. listopadu 2008 až do 3. ledna 2009, podařilo zvýšit prodeje o více než 22 % oproti stejnému období loňského roku. Hráči si dali záležet a ze svých prasátek vytřepali úctyhodných 2,85 miliardy dolarů.

Díky detailní zprávě můžeme být dokonce ještě konkrétnější. Za necelých 1,3 miliardy dolarů byly pořízeny nové hry, 680 milionů dolarů pak spolknul herní hardware, přičemž nezanedbatelných 543 milionů dolarů vydělal prodej tzv. her z druhé ruky. Zbylé peníze GameStop vydělal prodejem věcí z všobjímající kategorie "Ostatní".

Jak se dalo očekávat, hardwarové prodeje vedly konzole ze stáje Microsoftu a Nintenda, které opět dokázaly, že se třetímu Playstationu za mořem nedaří tak dobře, jak by si lidé ze Sony přáli. Na vrcholu softwarového žebříčku se pak objevilo nejnovější pokračování válečné série Call of Duty, poslední díl Guitar Hero, či Gears of War 2.

Pro úplnost ještě doplníme, že 26. prosinec byl třetím nejvýdělečnějším dnem v celé historii GameStopu. Tak kde je ta krize, ptám se?

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: Chirurgové na vašich monitorech

Témata článku: , , , , ,