Hideo Kojima zavzpomínal na období prvního Metal Gear Solid

Také připustil vznik dalšího remaku, přestože se mu do něj příliš nechce.

Určitě je vám známo, že se první Metal Gear Solid už jednoho remaku dočkal - byl jím Metal Gear Solid: The Twin Snakes pro Gamecube. Přesto si mnozí přejí remake další, pokud možno přímo od Hideo Kojimy, tvůrce celé série. Tomu se do něj ale moc nechce.

"Bylo to přímo křišťálově čistý zážitek," řekl Kojima v rozhovoru pro britský OPM. "Dělal jsem na hře, kterou jsem chtěl vytvořit. Když se na to dívám zpětně, nenapadá mě nic, k čemu bych se chtěl vrátit a co bych chtěl opravit."

Původní Metal Gear Solid

"Pokud něco změníte, změníte tím celou hru - a tomu se chci vyhnout. Pokud herní mechanizmy upravíte dle moderních standardů, ztratíte tím kousíček původní hry. Šlo o hru, která vznikla pro určitou éru - nejen příběh, ale také ovládání a všechno ostatní reflektuje éru, ve kterém titul vznikl."

Jelikož nebylo MGS1 začleněno do HD kolekce, začali mnozí spekulovat nad možností, že se Hideo Kojima chystá na plnohodnotný remake.

Metal Gear Solid: The Twin Snakes

"Spousta lidí si přeje remake originálu a jako producent chci tyto žádosti vyslyšet," pokračoval Kojima. "Jako tvůrci se mi ale nechce vracet zpět. Jestliže by k tomu mělo dojít, muselo by jít o totální předělávku - jedinou nepozměněnou věcí by byl příběh."

"Pokud by k tomu tedy někdy došlo, staral bych se o projekt jako producent, většinu výrobního procesu bych musel přenechat někomu jinému."

Zdroj: OPM UK
Diskuze (10) Další článek: Časová linie Zelda série

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,