Hogwarts Legacy ukázalo svůj kouzelný svět. Vydáme se do něj na konci letošního roku

Včerejší State of Play se věnovalo čistě novému RPG ze světa Harryho Pottera a rozhodně bylo na co koukat.

Po úvodním traileru z konce roku 2020 jsme v noci konečně viděli pořádnou ukázku z Hogwarts Legacy, nového RPG ze světa Harryho Pottera od studia Avalanche Software. Do otevřeného kouzelnického světa bychom se měli podívat během letošní vánoční sezóny na PC, PS4, PS5, Xboxu One, Xboxu Series S|X i Nintendu Switch.

Vytvoříte si vlastního kouzelníka a vaše studium v Bradavicích nezačíná jinak, než rozřazením do jedné ze čtyř zdejších kolejí. Pokud jste se těšili, že budete potkávat postavy z knižní a filmové předlohy, tak nejspíš budete zklamaní. Příběh Hogwarts Legacy se totiž odehrává v 18. století, tedy ještě dlouhá léta před narozením Harryho Pottera. 

I bez Voldemorta se ale budete muset postavit proti nebezpečným nepřátelům. Od studií se pomalu dostanete k objevování tajemství kouzelnického světa, které se točí kolem temných čarodějů, bytostí ovlivněných magickou silou a hrozící rebelie skřetů. Hogwarts Legacy jsou ale mnohem víc než jen hlavní příběhová linie. 

Během studia si můžete tvořit vztahy s ostatními žáky, učit se a rozvíjet svoje kouzla, chovat magická zvířata nebo prozkoumávat další částí kouzelnického světa. Vývojáři potvrdili, že Bradavice budete moci prolézt skrz na skrz. Je to RPG v pravém slova smyslu, takže svět k prozkoumávání bude pořádně velký. Abyste ho nemuseli procházet po svých, můžete se proletět třeba na koštěti nebo na zádech gryfa, což můžete vidět v přiložené ukázce.

Samozřejmě by to nešlo ani bez samotného kouzlení. Budete se učit na hodinách obrany proti černé magii, vylepšovat svoje kouzla a můžete je následně i kombinovat. Díky tomu prý hráč bude mít plně pod kontrolou svůj herní styl, s čímž vám pomůže i komnata nejvyšší potřeby. Při sledování ukázky nás souboje moc nepřesvědčili, ale nebudeme vynášet závěry, než si je sami osaháme. Na pohled ale Hogwarts Legacy nepůsobí vůbec špatně. 

Půjde čistě o singleplayerovou záležitost a vývojáři potvrdili, že ve hře nenajdeme žádné mikrotransakce. Její součástí budou také prvky pro přístupnost hráčů, kteří si kvůli zdravotním či jiným problémům nemohou hraní užít naplno. Čeho konkrétně se budou týkat, oznámí vývojáři až v následujících měsících.

Zdroj: Hogwarts Legacy

Diskuze (4) Další článek: Známe datum vydání nejnovějšího pokračování odstřelovačské akce Sniper Elite 5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,