Hráli jsme Forzu Horizon 4: stejné závody v novém prostředí

Zatímco některá studia o svém projektu na Gamescomu s nadšením mluvila, Microsoft nás nechal stát ve frontě. Chystanou Forza Horizon 4 jsme vyzkoušeli jen okrajově… ale i tak bychom se s vámi chtěli podělit o dojmy.

Na Gamescomu bylo hrozně příjemné, když člověk ukázal visačku, řekl že je novinář a že by si rád popovídal s nějakým vývojářem a následně za ním ten vývojář opravdu přišel. Bohužel ne vždy se to povedlo. U Microsoftu ani u Bethesdy jsme tímto způsobem moc nepochodili. Na rozdíl od Bethesdy ale nebyly u Microsoftu tak velké fronty, abychom to nestihli vystát.

DSC_0018.JPGDSC_0021.JPGDSC_0023.JPG
McLaren dělal Microsoftu suprového maskota

Forza Horizon 4 vypadá zkrátka skvěle… ostatně jako vždy. Vývojáři slibují celou řadu novinek, přičemž tou největší je samotná změna prostředí a Forza se podívá do Anglie. Samozřejmě hlavním důvodem, proč jsem na tu Forzu čekal řadu je, že si ke stánku přistavili vývojáři McLarena a při pohledu na něj se čekalo dobře.

Divoká jízda za ročních období

Nemyslím si, že by se jízdní model nějak výrazně změnil. Máte zde různé pohledy, brzdíte, přidáváte plyn, můžete si nastavit citlivost jízdního modelu (nebylo možné vyzkoušet v demu) – na tom asi ani moc změn neuděláte. Stále to ale funguje skvěle.

forza_1.jpgforza_2.jpgforza_3.jpgforza_4.jpg
Střídání ročních období způsobuje spíše kosmetické změny, jen zima způsobuje změny i v hratelnosti

Neustále probíraná roční období ovlivní jízdní model jen částečně. Zatímco jaro, léto a podzim jsou spíše kosmetickou změnou, zima vám dá už trochu zabrat. Musíte si dávat pozor, jak moc klouže vozovka a přizpůsobit se tomu. Samozřejmě, že klouzání po vodě jsme už zažili a to je tomu celkem podobné. Díky vynikající práci vývojářů však přesto cítíte, že před sebou netlačíte vodu, ale kloužete po její zmrzlé variantě.

 

Zatímco jaro, léto a podzim jsou spíše kosmetickou změnou, zima vám dá už trochu zabrat.

 

Přesto si troufám říct, že je to vítané zpestření. Engine Forzatech je vysoce kvalitní a užíval jsem si pohled do krajiny nebo na prach letící z auta přede mnou. Pokud je pro vás Forza vedle zábavných závodů i relaxační/grafická hra, budete mít z ročních období radost.

Hrátky s autem

Ukázané demo rovnou demonstrovalo, že závody budou různé. Občas budete závodit s auty, ale byla zde mapa, ve které jste se snažili předjet motorky. Vývojáři se očividně opět snaží vyhrát si s možnostmi, jak si závody opravdu užít. Něco jako například závod s vlakem ve Forza Horizon 2.

forza_10.jpgforza_5.jpgforza_7.jpgforza_8.jpg
Hra vypadá naprosto úchvatně

Nejspíš to bude bez viditelných inovací, přesto si myslím, že Forza Horizon 4 nabídne zábavný zážitek. Pokud vám k radosti stačí roční období, nové anglické prostředí a nová auta, není co řešit. 

Hra vychází 2. října tohoto roku na Xbox One a PC a bude součástí Xbox Game Pass. Pokud si hru objednáte v Ultimate Edition, můžete si ji zahrát o čtyři dny dříve.

Diskuze (3) Další článek: Battle for Azeroth je nejprodávanějším rozšířením pro WoW

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,