Icebreaker Hockey – hokej tak trošku jinak (recenze)

Asi každý fanoušek hokeje rád vidí tvrdé střety, nárazy na mantinel a efektní kouzlení s pukem. Icebreaker Hockey prakticky nic jiného nenabízí.

NaturalMotion Games už hráčům přinesli jeden velký trhák v obdobném stylu, jako je dnešní Icebreaker Hockey. Backbreaker Football se stal prakticky okamžitě populární a do dnešního dne si hru koupilo více než milion uživatelů. Úspěch je o to více ceněný, že Backbreaker Football není žádný simulátor amerického fotbalu. Zaměřuje se jen na útok, respektive na položení touchdownu, a efektní uhýbání obráncům. Icecreaker Hockey je prakticky to stejné v bledě modrém, jen jsme se přesunuli z hřiště pro americký fotbal do haly ledního hokeje.

Icebreaker Hockey 01.jpg

Stejně jako v jiných hokejových hrách, i zde střílíte branky a přitom se vyhýbáte protivníkům, kteří vám v tom chtějí za každou cenu zabránit.

Dostanete puk na hokejku s jasným cílem: všem se vyhni a vstřel branku

Nečekejte však žádnou podporu od spoluhráčů, tohle není zrovna týmová hra. Dostanete puk na hokejku s jasným cílem: všem se vyhni a vstřel branku. Bránit vám v tom budou protivníci, jejichž počet postupně narůstá.

Pomocí kliček a úhybných manévrů se snažíte vyhnout najíždějícím protivníkům, jejichž jedinou starostí je nenechat vás projet. Budou vám padat pod nohy a snažit se vás srazit na led jakýmkoliv způsobem. Pokud se jim to povede, musíte na start a vše začíná nanovo. V každém levelu máte jen limitovaný počet pokusů, a pokud je prohospodaříte, hra končí. Celkem na vás čeká deset úrovní, přičemž každá z nich obsahuje pět kol. Na konci úspěšně splněného kola jste odměněni přídělem bodů, a jelikož nechybí online tabulky, sbírání bodů se stane hlavním hnacím motorem.

Icebreaker Hockey 02.jpg

Body získáváte za dobře provedený úhybný manévr, za povedenou kličku, za projetí speciálními zónami či za vstřelení branky. Myslete ale na to, že máte na každé kolo určitý časový limit, a tak to s kličkováním zase nesmíte přehánět. Před vsítěním vás ještě může zastavit brankář, který sice není žádný Dominátor, jenže vzhledem k tomu, že nejdou provádět blafáky, je vstřelení branky mnohdy spíše o štěstí.

Kromě kampaně si můžete vyzkoušet mód nazvaný Endurance (výdrž). V něm autoři připravili prakticky stejná kola jako v hlavní části, jen s tím rozdílem, že nepříjemný nápis „game over“ nastane, až když čtyřikrát za sebou selžete a nevstřelíte branku.

Icebreaker Hockey 03.jpg

Grafické zpracování je poměrně na vysoké úrovni a autoři se očividně hodně zaměřili na fyzický model hráčů.

Budou vám padat pod nohy a snažit se vás srazit na led jakýmkoliv způsobem

Ti vypadají a pohybují se velmi věrohodně a realisticky. Pokud vlastníte starší iPhone 3G, počítejte s nepříjemnými záseky, a restart přístroje před hraním je prakticky nutností. Naopak majitelé nejnovějšího iPhone 4 si mohou užívat skvělé grafiky na Retina displeji.

Icebreaker Hockey 04.jpg

Icebreaker Hockey je zábavná hra a zdá se, že sbírání bodů a porážení kamarádů v žebříčkách nás nikdy neomrzí. Po nějakém času si však uvědomíte, že se herní náplň stále opakuje, že zkrátka děláte pořád to samé. Je to sice zábavné, nicméně není to titul, u kterého byste vydrželi dlouhé hodiny a nemohli se ho nabažit.

Dostupné pro: iPhone, Android
Žánr: Sportovní | Arkádový hokej
Výrobce: NaturalMotion Games | Webové stránky hry
  • Originální pohled na hokej
  • Výborný fyzikální model
  • Online žebříčky
  • Nemožnost provádění blafáků brankářům
  • Stereotypní hratelnost
Diskuze (4) Další článek: Arkham City má stále co nabídnout

Témata článku: , , , , , , , , , ,