Jak je to s krizí a herním průmyslem?

Posledních několik týdnů, či měsíců, se analytici rozhodli hořekovat nad ekonomickou krizí, která nepříjemně zasahuje mimo jiné i do herního průmyslu. Důkazem, že si nedělají srandu, budiž spousta zrušených her, krach nejednoho tvůrčího studia a v neposlední řadě i masivní propouštění u velkých firem, jakými jsou Microsoft, Sony, nebo Electronic Arts.

Ale je to skutečně tak zlé? A utlumí se vzestup interaktivní zábavy? Podle společnosti Entertainment and Leisure Software Publishers Association (ELSPA) nikoliv. Jen v Británii se totiž za minulý rok prodalo rekordní množství her. V řeči čísel to znamená téměř 83 milionů vyexpedovaných kopií, za něž hráči neváhali utratit celkově 1,9 miliardy liber.

Oproti roku 2007 se přitom jedná o 23% nárůst, což je posun vpravdě nezanedbatelný. ELSPA pak neváhala jít ještě dál a do rovnice započetla i peníze, které hráči utratili za konzole a herní PC. Společně se samotnými tituly si tak herní průmysl na ostrovech přičetl necelé 3,5 miliardy liber. Není přitom vyloučeno, že zmíněná cifra bude překonána již letos.

Odborníci z celého světa se totiž shodují, že bychom se díky ekonomické krizi mohli velice brzy dočkat znatelného zlevnění her a herního příslušenství, což by mělo mít za následek rapidní nárůst prodejních čísel. Inu, pokud je na tom alespoň zrnko pravdy, máme se tento rok opravdu na co těšit.

Zdroj: BBC

Diskuze (5) Další článek: I Am Alive bude FPS

Témata článku: , , , , ,