Jak jsem hrál Pohádku o Mrazíkovi, Ivanovi a Nastěnce

Adventury jsou v dnešní době opět v kurzu a tak se nesmíme divit, že se i v ČR sem tam něco ukutí. V současné době je toho v rozdělané práci relativně hodně. Mimo jiné i projekt BI Studia s názvem Pohádka o Mrazíkovi, Ivanovi a Nastěnce. Ano - tušíte správně. Jde o klasickou známou ruskou pohádku Mrazík, která byla předělána na PC... Já jí hrál a tak vám sdělím některé mé dojmy.
Adventury jsou v dnešní době opět v kurzu a tak se nesmíme divit, že se i v ČR sem tam něco ukutí. V současné době je toho v rozdělané práci relativně hodně. Mimo jiné i projekt BI Studia s názvem Pohádka o Mrazíkovi, Ivanovi a Nastěnce. Ano - tušíte správně. Jde o klasickou známou ruskou pohádku Mrazík, která byla předělána na PC... Já jí hrál, a tak vám sdělím některé mé dojmy.

Hned první, co vás upoutá je nádherná - ručně kreslená grafika a skvělé animace. Ta grafika je v podstatě stejně velká BOMBA, jako tenkrát u Broken Swordu. Opravdu detailně propracovaná. Animace jsou velké plus. Použít byl totiž motion-capture (ve studiu se nasnímají pohyby živých lidí, které jsou pak následně přenášeny na postavu ve hře), tedy věc, která nemá v českých adventurách obdoby. Tím, že se použije motion capturingu, se docílí co možná největší realističnosti pohybového aparátu postavičky. Bude velmi těžké tomuto konkurovat. Uvidíme, jestli bude motion capturing vidě i u připravovaného Poldy 3, ale obávám se, že nikoliv (Zima Soft alespoň toto nenapsal na tiskovou zprávu, ale vše se může změnit).

Samotná grafika ale není celá hra, a tak tu máme také ještě scénář, který se také povedl. Byť se jedná o debutující scénář Jana Kramla, jehož přirozeně neznáme, je velmi zdařilý. Sice nemohu posoudit vše, jelikož jsem měl možnost hrát pouze ukázkovou verzi. Myslím si ale, že pokud to bude stejně dobré, jako v této verzi, máme se na co těšit. Autoři zvládli tedy nejen toto na výbornou. K tomu, aby byl scénář na co možná nejlepší úrovní, autoři přečetli mnoho knih s různými verzemi Mrazíka...

Pohádka o Mrazíkovi, Ivanovi a NastěncePohádka o Mrazíkovi, Ivanovi a Nastěnce

Hru okupují samozřejmě známé postavy, takže se dočkáte Ivana, Nastěnky, baby Jagy, Marfušy, loupežníků, Dědečka Hříbečka a konečně i Mrazíka... Další postavičky ze známého filmového zpracování nebudou chybět. V neposlední řadě vám budou v uších znít hlasy jednotlivých postaviček. Dabing to celé jistí. Zatím není jisté, kdo bude hru namlouvat, ale jistě to bude někdo vám známý... Hudba je celkem slušná, taková milá - podobná té, kterou jste slýchávali ve filmu. Neznám nikoho, kdy by neznal... Zvuky vyzkoušeny také a i ty jsou v pohodě. Jednoduché, jako normálně... Dabing jsem ještě nemohl posoudit, neboť v době, kdy jsem Mrazíka hrál, hra namluvena nebyla. Teď už tomu snad tak je a já snad již brzy zjistím, jak to celé dopadlo... Určitě by byla super věc, kdyby jsem v hlase Ivana poznal Josefa Zímu, známého to dabéra této postavy.

Závěrem mohu říci, že Pohádka o Mrazíkovi, Ivanovi a Nastěnce bude určitě jedna z nejlepších českých adventur, kterou jste kdy hráli. Hra je těsně před dokončením. Není hotov dabing a z velmi malé části také grafika. Vše to bude hotové někdy koncem měsíce listopadu a v prodeji za velmi nízkou cenu - 599 Kč. Těšte se…

Diskuze (7) Další článek: Kodak DC 3400 – úspěšný následník

Témata článku: , , , , , ,