KONAMI zahájilo Metal Gear Solid 3: Snake Eater „camouflage“ kampaň!

Evropská pobočka společnosti Konami zahájila "camouflage" kampaň Metal Gear Solid 3: Snake Eater, na jejíž podobě se mohou podílet hráči z celého světa. Pokud v období od 12. května do 30. června 2004 vytvoří pro hlavního hrdinu vlastní verzi maskování a odešlou je na určenou adresu, může být právě jejich nápad zařazen přímo do hry. Metal Gear Solid 3: Snake Eater vyjde v Evropě pro systém PlayStation 2 počátkem příštího roku (přesné datum vydání dosud nebylo stanoveno).

   

Kampaň Metal Gear Solid 3: Snake Eater vás zavede do proslulého světa taktické špionáže. Spolu s ní byla vyhlášena i soutěž, jejíž pravidla a další informace si můžete přečíst na stránkách http://www.konamijpn.com/camouflage/index.html, kde lze zároveň odevzdávat vlastní návrhy kamufláží, jež by měl hlavní hrdina ve hře použít. Všechny podklady pak ohodnotí a posoudí sám producent série Metal Gear Solid Hideo Kojima spolu s japonskými vývojáři z Konami Computer Entertainment. Vítězné návrhy budou zařazeny do finální verze hry a jméno a design jejich tvůrce budou uvedeny nejen na oficiálních webových stránkách Metal Gear Solid 3: Snake Eater, ale i v titulcích přímo ve hře. Jména tří šťastných výherců budou vyhlášena na herní show v Tokiu a zároveň se objeví i na webových stránkách Konami. Spolu s návrhy si pak z internetu můžete stáhnout různé modely kamufláží a přidat je přímo do hry.

Zážitek z této stealth akce dává hraní zcela nový rozměr – musíte uniknout bedlivým zrakům nepřítele, který se vás snaží zachytit celou sítí radarů. Nezbývá vám tedy než co nejlépe využívat terénu a postupovat vpřed pouze s maximální opatrností. Díky novému a komplexně pojatému „indexu kamufláže“ si můžete vybrat nejvhodnější maskování na obličej a další vybavení, jež vám pomůže splynout s prostředím, uniknout nepřátelským zrakům a zdárně se proplížit územím protivníka.

   

Metal Gear Solid 3: Snake Eater slibuje zážitek hodný celovečerního hollywoodského filmu. Čeká vás napínavé a dokonale provedené dobrodružství, ať už jde o skvělou akci, plížení a ukrývání před soupeři, nádherné vizuální zpracování či o skvělý soundtrack. Zpracování, nová éra a nové prostředí posunuje dále nejen tuto sérii, ale celý žánr akčních her.

Děj se odehrává v šedesátých letech, kdy světem zmítají politické nepokoje a každým okamžikem hrozí propuknout válka. Vy – coby hlavní hrdina – budete pověřeni nebezpečnou individuální misí, kde vaším úkolem je vniknout na těžce střežené nepřátelské území a nalézt tajné materiály o nebezpečných zbraních hromadného ničení. Mezi vámi a cílem však kromě dalších překážek stojí neproniknutelná džungle, jež je zpracována tak realisticky, že budete mít pocit, jako byste se na tomto místě skutečně ocitli.

   

Na tvorbě hry, respektive na interaktivní úvodní sekvenci k Metal Gear Solid 3: Snake Eater, se podílel i největší talent zábavního průmyslu, scénárista Kyle Cooper (Sedm, Hon na ponorku a Pátý element). Autorem skvělé hudby, jež hru doprovází, je Harry Gregson-Williams (Shrek, Armageddon, The Rock, Střelci na útěku, Nepřítel státu).

Metal Gear Solid 3: Snake Eater vyjde pro platformu PlayStation 2 v prvním čtvrtletí příštího roku (přesné datum vydání dosud nebylo stanoveno).

Informace o sérii Metal Gear Solid:

Série Metal Gear® je již více než 16 let stará – poprvé byla představena v Japonsku již v roce 1987. Líčila dobrodružství, jejichž hlavním hrdinou byl tajný agent Solid Snake a která byla časem stále obohacována o nový originální herní design spolu s příběhem plným napětí a nečekaných dějových zvratů. V roce 1998 Konami tuto hru představila i na herní konzoli Sony PlayStation®, kde excelovala úchvatným grafickým zpracováním, originálním vypravěčským stylem i skvělou hratelností. Hry ze série Metal Gear Solid® byly kritikou vždy přijímány velmi kladně a v akčním žánru se staly dokonce jistým měřítkem kvality. V roce 2002 vyšel na Sony PlayStation®2 další původní díl, Metal Gear Solid®2: Sons of Liberty™, na nějž hráči i odborníci dodnes pějí chválu a kterého se v Evropě prodalo více než dva milióny kusů, v celém světě pak více než pět miliónů. V roce 2003 vydala firma Konami hru Metal Gear Solid®2: Substance™, rozšířené vydání dílu předchozího, který byl již určen také pro herní systém Xbox™ od firmy Microsoft, PlayStation®2 a PC DVD-ROM. Netřeba dodávat, že příznivci série tento počin bouřlivě uvítali. V roce 2004 se podmanivý příběh a svět Metal Gear Solid® skloubil s grafikou a hratelností Metal Gear Solid®2 a vznikl Metal Gear Solid® The Twin Snakes™ pro Nintendo Gamecube™. V roce 2004 pak Hideo Kojima přináší taktickou špionážní akci, jež ve hře Metal Gear Solid®3: Snake Eater™ pro PlayStation®2 tuto řadu i celý žánr posouvá ještě dále.

   

Download (trailer, 47 MB): Doupě

Zdroj: TZ

Diskuze (2) Další článek: Druhá PG Cyber Show se sukutečení 21. 5. 2004 v Praze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,