Křesťané protestují proti Left Behind

Křesťanské asociace v USA protestují proti strategii Left Behind: Eternal Forces a požadují po tvůrcích hry její stažení z obchodů. Hra totiž údajně propaguje násilí a náboženskou netoleranci. Podle tvůrců hry tomu tak zdaleka není.

Nejedna americká náboženská organizace vyzvala své ovečky, aby bojkotovaly prodej strategie Left Behind: Eternal Forces. Zároveň se snaží tlačit na společnost Left Behind Games, která za tímto dílkem stojí, aby stáhla své hry z prodeje. Hra Left Behind: Eternal Forces totiž popisuje svět po Roztržení, kdy jsou praví věřící vzati na nebesa, zatímco bezvěrci zůstávají a svádějí poslední bitvu mezi dobrem a zlem.

  

Podle petice, na níž jsou shromažďovány podpisy věřících, nutí hra k násilnostem na nevěřících, nebo na křesťanech, kteří se nepřidali k nějaké konkrétní formě víry. Jak manuál, tak i hra samotná, pak podbízejí údajně špatné názory, jako že antikristi jsou lidé hledající mír pro všechny. Ředitel společnosti Left Behind Games se k tomu vyjádřil s tím, že aktivisté viditelně hru nehráli, protože strategie samotná prý neobsahuje žádné zbytečné násilí. Údajně se právě naopak snaží o pozitivní působení v temném průmyslu počítačových her. Kde leží pravda si asi musí určit každý sám.

Související informace (Left Behind: Eternal Forces):
Platforma
: PC
Žánr: realtime strategie
Výrobce: Left Behind Games (
http://www.leftbehindgames.com/)
Vydavatel: Left Behind Games (
http://www.leftbehindgames.com/)
Homepage:
http://www.eternalforces.com/
Datum vydání: 7. listopad 2006

Zdroj: Gamespot

Diskuze (1) Další článek: Preview: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl – procházka po Černobylu

Témata článku: , , , ,