Lákání herních úkolů v Zaklínači - nová videa

Herní zaklínač se široké veřejnosti již několikrát představil prostřednictvím dramatických renderovaných filmečků. Až nyní pouští tvůrci do světa záběry z vlastní hry, kterými okouzlovali publikum na prezentacích konaných k příležitosti Games Convention nebo párty Zaklínače z minulého týdne. Obě komentované ukázky zobrazují putování Geralta, přibližují ovládání kamery, pohybu a především interaktivní možnosti rozlehlého středověkého města Wyzima spolu se stylovým anglickým dabingem.

Geralt si nejprve nechá vyčistit boty od otrhaného žebráka, aby mu pověděl něco víc o místní situaci. Pár mincí staříkovi rozváže jazyk, přičemž je pozoruhodné, kolik možných odpovědí při konverzacích hra nabídne. Na povrch vyplynou informace o banditech – rýsuje se první z mnoha úkolů. Komentátor poté zevrubně představí pohyb po malebném městě, nakoupí přísady na výrobu bomby, již bude potřebovat o kousek dál, ale to již lákání vyprahlého hrdla zavádí Geralta do hospody.

Druhá část dostala do scénáře víc akce. Ačkoliv Geralt začíná meditací, aby se během spánku stihly ustálit všechny smíchané ingredience připravované nálože, záhy se hráč vydá probojovat do domu jednoho z místních bossů. Zabít dvojici stráží však nestačí, dveře jsou zamčeny – kdepak je klíč? Stačí zapojit mozek! Konfrontace s šéfem klanu uvnitř sice skončí zuřivou bitkou, nicméně pokud by si hráč při rozhovoru vybral jinou možnost než úsečné popichování, třeba by se místo krveprolití dostal k další sérii úkolů. Zaklínač je hrou voleb a nové video pouze dokumentuje, proč je atraktivní nejen v očích fanoušků knižní předlohy.

Související informace (The Witcher):
Platforma: PC
Žánr: RPG
Výrobce: CD Projekt Red (
http://www.cdprojekt.info)
Vydavatel: Atari (
http://www.atari.com/)
Distributor v ČR: CD Projekt (
http://www.cdprojekt.cz)
Homepage:
http://www.thewitcher.com/
Datum vydání: 26. října 2007

Diskuze (3) Další článek: Smrt z Dead Island nejen v obrazech

Témata článku: , , , , , , , , ,