Legendární herní horory uplynulých desetiletí. Všichni jsme hráli Silent Hill a Vetřelce

Resident Evil

Zakladatel žánru survival horor. Tak je častokrát označovaný první Resident Evil. I když úplně první hrou tohoto typu nebyl, tak mu nemůžeme odepřít to, že ho zpopularizoval a další díly ovlivnily celý herní průmysl. Všechno to začalo s příběhem Chrise Redfielda a Jill Valntine, kteří se proplétají chodbami dnes už ikonického panství. Původně přitom tento projekt měl být remakem hry Sweet Home z roku 1989. Nakonec z něj ale vzešla jedna z největších legend herní historie.

image.png

Doporučujeme vám nejen první díl, ale rovnou celou sérii. Obrovský úspěch slavil například Resident Evil 4, který udělal menší revoluci mezi hrami s pohledem z třetí osoby. Pro více akce pak můžete zamířit k pátému a šestému dílu. Capcom slaví úspěchy i s nejnovějšími přírůstky do série, které se adaptovali podle moderních trendů hororových her. Změny očividně Resident Evilu prospěly. Village totiž získal nejedno ocenění za hru roku 2021.

K původní verzi prvního Resident Evilu se dnes už jen tak nedostanete. Není ale žádný problém sehnat remake, který poprvé vyšel už v roce 2002 pro konzoli GameCube. Postupem času se ještě s lehce vylepšenou verzí dostal i na současné platformy. Většinu her ze série Resident Evil si není problém zahrát i dnes. Jsou ale výjimky jako Code: Veronica, na kterou budete potřebovat některou ze starších konzolí.

Diskuze (13) Další článek: Recenze hry Uncharted: The Legacy of Thieves Collection. Nathan a banda podruhé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,