Level 127 – E...E... E...E3!

V životě obyčejného smrtelníka je měsíc krátká doba. Pro hráče počítačových her ovšem ne. Za jediný měsíc se totiž na trhu stihnou objevit desítky titulů. Výjimku naštěstí netvoří ani letní měsíce. Posuďte sami: GTA San Andreas, Imperial Glory, Boiling Point… Žádná béčka, stejně jako Level 127. Plno zábavy, desítky článků a dokonce dvě DVD za cenu jednoho.
Kapitoly článku
Šílenství jménem Electronic Entertainment Expo před měsícem zasáhlo všechna herní média, Level nevyjímaje. Důkazem je sto sedmadvacáté číslo, ve kterém můžete z „é trojky“ najít nejen soubor několika preview, ale také bonusové DVD plné videí a reportáží přímo z LA. Na tom by ještě nebylo nic zajímavého. Pokud ale dodám, že zmíněné DVD se nijak nepromítlo na ceně časopisu, počet prodaných výtisků jistě závratně stoupne.

Aktuální číslo Levelu je doslova a do písmene nabito novými informacemi. Hned novinková rubrika vám napoví něco málo o připravovaných hitech. Netřeba ani bližšího komentáře, bohatě postačí, když zmíním pouze některá jména. Operation Flashpoint 2, Fifa 06 (kam asi zmizely první dvě číslice z letopočtu?) a F.E.A.R. jsou relativně známé kousky, u nichž víme, co můžeme očekávat. Takové pokračování Full Spectrum Warrior s podtitulem Ten Hammers ale zaručeně překvapí. Ať už novým obsahem, nebo slibně vypadající grafikou. Trochu bizarní situace nasává u Tomb Raider: Legend. Nekoná se sice nic převratného, slečna Lara si zachová všechny své duc-partie, porovnání „nové“ Lary s tou „starou“ ale jistě zaujme každého z vás.

Novinkový tip: Alan Wake. Remedy nezklamalo s Maxem Paynem, snad nezklame ani teď.

Ještě před tím, než přijde samotný nával preview a dojmů z předváděček na E3, vás čeká obsáhlé téma čísla. O čem tentokrát pojednává? O ničem menším než samotné Amize, která letos oslaví kulaté výročí. Název samotného článku – 20 let s Amigou – hovoří za vše. Na třinácti stranách se můžete seznámit jak s historií této legendární platformy, tak i s hrami, jež měly to štěstí, že pro ni byly stvořeny.

Po vyčerpávajícím tématu přichází ještě více vyčerpávající série preview. Vše začíná čtvrtým dílem legendární Civilizace, pokračuje ambiciózním klonem Diabla jménem Hellgate: London a končí dvojstránkou pojednávající o Unreal Tournament 2007. Články mezi tím si ale také zaslouží zvýšenou pozornost. Human Head Studios na nás chystají po několika průměrných titulech konečně pořádnou pecku. Nejde však o žádnou horkou novinku, ale o předělávku staříčké akce Prey od 3D Realms. Prey, jak známo, ovšem nikdy nevyšla. Můžeme se tedy těšit na mírně pozměněnou herní náplň, grafiku z říše snů, ale především nezvyklý přístup prakticky ke všemu, co v jiných sci-fi střílečkách probíhá pokaždé stejně.

Preview tip: Need for Speed: Most Wanted. Staré dobré NfS nikdy nezklame!

Známá jména ovšem s příchodem recenzí nemizí. I když aktuálně herní scénu trápí okurková sezóna, hráči si nemohou stěžovat, že by neměli do čeho píchnout. Vyšlo přeci San Andreas! Pokud se vám zdály předchozí díly GTA co do rozlohy příliš malé, zatím poslední přírůstek do gangsterské rodiny by vaše choutky už měl plně uspokojit. Herní plochu totiž netvoří pouhé město, ale rovnou města tři a ještě jednou tolik venkova! O kvalitě titulu svědčí i to, že poprvé od dob novodobého hodnocení byla udělena nejvyšší možná známka.

Z ulic moderních velkoměst se obrácením jedné stránky přesunete na bojiště devatenáctého století. Imperial Glory se vám postará nejen o autentický zážitek z dob Napoleonských, ale polahodí také vašemu oku. Autoři bohužel zapomněli přidat nějaké převratné novinky, a tak jde „pouze“ o klon Rome: Total War. Přesto má Imperial Glory své kouzlo, jinak by si také nevykoledovala osmičku. Na dalších stránkách je situace obdobná: Guild Wars si odnesly rovněž osmičku, Boiling Point: Road to Hell sice jen sedmičku, ale v třístránkové recenzi autor titul vesměs pouze chválil. Naopak menším zklamáním jsou arkádové závody Juiced. Šest bodů z deseti? Tomu říkám wooow :-)

Review tip: San Andreas. Neuvěřitelná rozloha, naprostá volnost, desítky hodin kvalitní zábavy… Kdo nejede v létě na dovolenou a zůstává doma, letos vyhrál.

Na dalších stranách se vše odehrává v tradiční režii. Prodloužená se tentokrát věnuje předchůdci San Andreas, Vice City. Na jednom místě můžete najít informace o všech možných i nemožných modifikacích, webových stránkách, které o VC pojednávají atd. Nesmí samozřejmě chybět ani tradiční progamingový servis, komiks a hardware rubrika. Ta si překvapivě vzala na paškál především dvě chystané konzole Xbox 360 a PlayStation 3 a věnovala prostor jejich duelu. Škoda jen, že se do souboje nezapojilo i Nintendo se svým Revolution... Kdo ví, možná Nintendo všem vytře zrak. Možná ale taky ne. Jedinou jistotou zůstává, že zase za měsíc tu bude další Level.

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , ,