Level 149: Na bojišti budoucnosti

Co přináší poslední číslo Levelu před velkým výročím? Recenze her Supreme Commander, Runaway 2 či třeba Test Drive Unlimited. Spoustu informací o nových hrách, zajímavé téma o Paintballu a plnou verzi vydařené strategie Praetorians. Ale to pochopitelně není všechno. Takže vzhůru na to.
Kapitoly článku

To to letí. Už i druhý nejstarší vycházející časopis o PC hrách u nás se brzy dočká svého jubilejního čísla 150. Šéfredaktor slibuje spoustu překvapení a opravdu hodnotný dárek. Slavit se ale bude až za měsíc, takže se vrhněme na číslo 149.

Novinkovou rubriku načíná Blacksite: Area 51 neboli pokračovaní poměrně zábavné FPS z prostředí mýtem opředené základny známé jako Oblast 51. Očekávaný Unreal Tournament 2007 se přejmenoval  na UT 3, zřejmě si tvůrci udělali pojistku, kdyby dlouho odkládaná hra nevyšla ještě letos. :) Každopádně se objevily nové informace, takže snad máme nějakou naději, že se vývoj pohnul trochu dopředu. Na dalších stránkách najdete informace o české hře Refusion, nově vzniklé studio Gumpanela Entertainment si ukouslo docela velké sousto, ale fandíme jim. Shivering Isles je toužebně očekávaný datadisk k Oblivionu, Universe at War zase nová strategie od tvůrců SW: Empire at Earth. Dále se dočtete třeba o Sword of the new world, Warhound či Paradise City.

Autorův tip: Refusion – mix FPS a RTS? Jsme vážně zvědaví.

Než se prolistujete k novým preview, doporučuji se zastavit u tématického článku o Paintballu. Z osobních zkušeností vím, že i takový airsoft vám nabídne neskutečně odlišný a intenzivnější zážitek než sebelepší počítačové FPS, takže i střílení barevnými kuličkami po sobě musí mít něco do sebe. Ale zpátky ke hrám. Slovenští 10tacle Studios kutí zajímavé akční RPG Elveon postavené na Unreal Engine 3 a právě této hře se věnuje preview na přání. Další si bere na mušku Tomb Raider Anniversary, což je předělávka legendárního prvního dílu zábavy s prsatou archeoložkou. Zatracence najdete v nové české adventuře od tvůrců Posla Smrti či Niburu a v preview v Levelu číslo 149. Poslední dvě nahlédnutí na budoucí hry se věnují akčňárnám Monster Madness a Left 4 Dead.

Autorův tip: Starou dobrou Laru v novém kabátě si opravdu nenecháme ujít.

Obálkový Supreme Commander načíná recenze a odnáší si solidní hodnocení (08). Zaslouženě, nové dílko Chrise Taylora se podařilo. I když tou toužebně očekávanou bombou se nakonec nestalo. Inovativní závody Test Drive Unlimited se dočkaly úspěchu už na Xboxu 360 a podařila se i konverze na PC – v Levelu za (08). Nádherně kreslená, i když herně poněkud sterilní adventura Runaway se připlazila s druhým dílem s podtitulem Želví sen. Opět nádherná podívaná a opět stejné chyby, (07) je tedy zasloužené hodnocení. Pokud máte choutky měnit dějiny, rozhodně si nenechte ujít komplexní strategii Europu Universalis 3. Další recenze Levelu 149 se věnují Fish Fillets 2, vylepšené verzi Another World, datadisku k The Sims 2 a spoustě dalším hrám, třeba předělávce legendárního Another Worldu.

Autorův tip: Máme rádi retro a Another World je vážně bomba, takže vzhůru do jiné dimenze.

Frčíme dál, multiplayerové recenze (Battlestations Midway, Europa Universalis 3), minirecenze her pro handheldy, mobily a konzole – nic z toho pochopitelně nechybí. Stejně jako rubrika Lidová tvořivost. Hardware tradičně nabízí pestrý mix informací o nejnovějším „železe“ a rubrika kultura si vzala na mušku hlavně Goyovy přízraky od Miloše Formana. Ale pochopitelně se věnuje i dalším filmům, DVD a hudbě. Závěr časopisu tradičně patří dopisům, obsahu DVD a pohledu do minulosti. A nesmí chybět ani „blog“ Dana Vávry. Jubilejní Level 150 vyjde 15. března. 

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,