Londýnské dojmy z TESO: Summerset – na ostrově elfů

Nedávno jsme se zúčastnili TESO eventu v Londýně, kde jsme vyzkoušeli DLC Summerset do MMORPG The Elder Scrolls Online. Vypadá krásně, ale o revoluci se asi nejedná.

Rozhodně patřím k lidem, kteří by radši The Elder Scrolls VI než další DLC do TES Online. Nicméně beru to, co je. Tak jako World of Warcraft, Star Wars: The Old Republic či The Lord of the Rings Online nabízí i TESO bohatý a krásný svět a byla by škoda ho úplně zavrhnout. Co tedy přinese čerstvé DLC?

Hratelnost se moc nemění

Samozřejmě hru jsem zkoušel pouze hodinu, takže mnoho věcí jsem vůbec neprozkoumal. Rozhodně se však nedá přehlédnout, že hratelnostně působí hra úplně stejně. Po zapnutí se nacházíte ve stejném editoru postavy a vybíráte ze stejných ras a tříd. Tutoriál se samozřejmě liší, jelikož se vás snaží nasměrovat do nové dějové linie, v základu je ale stejný – naučí vás útočit, krýt se, plížit, takže ve výsledku působí také dost podobně.

ESO_Summerset_AlinorGroupShot_1521454145.png

Následně přijdete do herního světa. Děláte podobné herní úkoly, kdy máte někam zajít, něco vzít atd. Nejedná se vyloženě o zápor, ale člověka trochu zklame, když se nesetká s nějakou originální novinkou. Celkem zajímavý je naštěstí příběhový kontext. Po krátkém herním čase se nechci pouštět do bližšího popisu, dle slov vývojářů to však bude o problematice v politice i v magii.

Summerset_Coast.png

Krátká herní doba mi neukázala ani nové schopnosti. Používal jsem stejné bojové praktiky co dříve. Když jsem tedy narazil na misi, ve které jsem se měl plížit, nedivte se, že jsem se na to už vykašlal a prostě to proběhl – abych se setkal s bugem v podobě nezvednutelného svitku. Ale to je odpustitelné, jedná se o ranou verzi hry, ve které nejsou ani nadabované postavy.

Krásný svět kolem

Při hraní mě opravdu oslovila krása světa, což bude pravděpodobně nejzjevnější novinkou přídavku. Hlavně počáteční lokace je úžasná! Vypadá to jak v mozku, všude vidíte nervová propojení a fialové zbarvení tomu sedlo. Architektura je také zajímavá. Summerset Isle je totiž obydlený elfy a na architektuře se to projevuje vysokými budovami a exotickým vzhledem staveb. 

ESO_Summerset_JointhePsijiicOrder_1521454149-2060x1159.jpg

Víc jsem za hodinu hraní vykoukat nedokázal. Vývojáři slibují hodně a zejména propojení příběhu s tajemným Psijic Order zní zajímavě. Každopádně zatím mi Summerset připadá jako další DLC, které působí vizuálně krásně, ale nic vyloženě nového na poli hratelnosti nepřináší.

Diskuze (1) Další článek: Čerstvé záběry z akce Code Vein ukazují brutální souboje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,