LucasArts Fighters – Indy jako akční bojovník

Dnešní plná hra vás zavede do nelítostného světa boje muže proti muži. Titul LucasArts Fighters se může žánrově zařadit do skupiny klasických bojových her. Autoři nezapřou svoji oblibu ve společnosti LucasArts a tak některé postavy pocházející od této firmy najdeme i v titulu LucasArts Fighters. Na vlastní kůži si tak můžete vyzkoušet, jaký byl Indiana Jones bojovník.

Dnešní plnou hru bychom mohli zařadit do škatulky klasických "bojovek". Autoři ze sdružení, které si říká Heavensoft, však svému titulu přidali i něco málo navíc. Samotná hra je tak zasazena do prostředí světa a lidí, které známe především díky společnosti LucasArts (proto také její jméno v názvu tohoto titulu). Bojovat tak budete moci například se světoznámým archeologem a hrdinou v jedné osobě, Indiana Jonesem. Ale pěkně od začátku.

 

K dispozici máte hned několik herních módů. Zásadní informací je však fakt, že je vám umožněno hrát pouze ve dvou, na počítačového soka tedy můžete zapomenout. Hrát tak můžete například proti rodinnému příslušníku (nebo prostě někomu, koho donutíte). Vítěz tří klání je i vítězem celého tohoto souboje. Zdaleka nejzajímavější je ale mód "3 Fighters vs". V tom je vám umožněno vybrat si na každé straně celkem tři válečníky, boj probíhá tak dlouho, dokud jeden z aktérů nepřijde o všechny své vyvolené. Pokud nemáte dostatek času na výběr místa konání a zúčastněných bojovníků  (o tom si povíme ještě dále), můžete vyzkoušet i mód rychlá hra - v jeho případě dojde k automatickému výběru obou zmiňovaných položek.

Po výběru módu přichází ke slovu také další nastavení. Zvolit si tak můžete místo budoucího boje (na výběr máte z mnoha scén, které jsou známé z titulů LucasArts), podstatnější je však volba samotných aktérů. Jak jsem se již zmínil na začátku tohoto článku, vyzkoušet si můžete roli populárního Indiana Jonese. K zahození pak rozhodně nejsou ani postavy Guybrushe, Threepwooda, Larga, Hoagieho či Bernarda.

 

K ovládání vám poslouží samozřejmě několik kláves, pokud vám jejich rozložení nebude vyhovovat, můžete si předefinovat kombinaci vlastní. Grafika není nijak zázračná, pozadí bohužel není interaktivní, což je rozhodně škoda. Nespornou výhodou je jednoznačně velikost - soubor pro download má něco málo přes 1 MB.

Autor hry: Heavensoft
Homepage: http://www.gameroom.com/heavensoft/
Jazyk: angličtina
Systém: Windows 95 a vyšší

Download hry (1,2 MB) zde

Diskuze (2) Další článek: Ohlášen titul Project BG&E

Témata článku: , , , , , , , , , , ,