Machine Ball: ideální zábava pro dva

I na počítačového hráče občas přijdou chvíle, kdy zkrátka nemůže pustit svůj oblíbený kousek herního softwaru. Například k němu přijde přítelkyně a tu asi nebude bavit sledovat, jak tři hodiny pokoušíte projít další úrovní v Medal of Honor. Venku je škaredě, v televizi nic nedávají, takže co zbývá? Třeba spustit dnešní plnou hru a máte o zábavu postaráno!

Bylo nebylo... tedy co to plácám, bude nebude za sedmero mrakodrapy, pěti slunečními soustavami a dvěmi stoletími, jedna taková planeta, na které nebude existovat fotbal. A nebude se tam hrát ani hokej, basketbal, ping-pong, tenis či metaná. Nebude to z důvodu nějakého striktního zákazu, jen lidi zkrátka přestanou tyto "primitivní hry" (citace z úvodu hry) bavit. Všechny sporty totiž nahradí Machine Ball.

  

Hra Machine Ball je nenáročnou variací na klasický fotbal, jejíž největší devizou je jednoduchost, díky které si ji může zahrát každý. Vaše babička, přítelkyně, sourozenec nebo nadprůměrně inteligentní domácí mazlíček. Ovládá se pomocí čtyřech směrových tlačítek a dvou dalších mačkátek. Do parády dostanete jedno futuristicky vypadající vozítko, které je umístěno do arény tváří v tvář podobně vypadajícímu vehiklu. Vaším úkolem je obelstít protihráče a jakýmkoli způsobem dopravit míč (jenž se rovněž nachází na hřišti) do soupeřovy branky.

 

Stručně řečeno jedná se o fotbal dvou vozítek, kde se příliš nehledí na fair play. Kromě vlastní váhy můžete míč popostrčit ke kýženému skórování vysouvacím předním nárazníkem. Aby to nebylo tak jednoduché, můžete jej použít jen jednou za čas (cca 5 sekund). Mimo něj v boji o každý gól využijete určitě i bonusů válejících se po hřišti. Jedno z nich kupříkladu zmrazí nepřítele, jiné funguje jako krátkodobé turbo, třetím můžete položit na zem minu, která při styku z jakýmkoli tělesem vybuchne a mnoho dalšího.

  

Navíc si můžete vybrat mezi třemi velikostmi stadiónů a tato volba do značné míry ovlivní i vlastnosti dané partie. Jinak se hraje na pětníku, kde se vozítka pomalu ani neotočí a jinak v prostoru o velikosti průměrného hypermarketu. Každou hru také ovlivní výběr míče. Ať už je to kopačák, nafukovací balón či obroušený kus skály, každý se chová jinak, jinak se odráží od stěn a hra pak také úplně jinak vypadá.

Co určitě na hře potěší je grafické zpracování, které je plně trojrozměrné a rozhodně neurazí ani fanoušky nejmodernějších 3D akcí. Machine Ball můžete hrát dokonce i v rozlišení 1920x1440! Další potěšující vlastností hry je na freeware úctyhodných 12 skladeb, které vám určitě zpříjemní hraní.

Machine Ball je rozhodně zajímavá hříčka pro dva, kteří od her nevyžadují kdovíjakou hloubku a propracovanost. Za tímto kouskem stojí zajímavý nápad a kvalitní zpracování, které vás může na pěkných pár hodin dobře zabavit. Jediným nedostatkem je zatím nemožnost zahrát si proti počítači, protože funkční je pouze souboj dvou humanoidů proti sobě. Pokud ale někoho seženete, zábava je zaručena!

Související informace (Machine Ball):

Homepage: http://benny.kramekweb.com
Výrobce: Benny Kramek
Velikost: 1,8 MB
Download: http://www.villageidiot.ca/mb/machineball.exe

 

Diskuze (3) Další článek: Singleplayer demo Breed je konečně tady!

Témata článku: , , , , , ,